2.4.08

Nu iese fum fără anarhie

La American University am nimerit în cameră cu un polonez. Era anarhist, ajunsese în America de mai multe săptămâni, zburând până la LA de unde a pornit cu mijloace de transport terestre îndărăt, către Washington. Pe o plajă găsise o caricatură îmbătrânită de surf. A cărat'o după el şi, probabil, visează, încă, la marele val care îi va permite să'şi folosească placa în largul portului Gdansk.

În căminul de la American University fumatul era interzis iar buşoanele de identificat fum funcţionau, în dimineaţa zilei în care ne'am cazat. Prima grijă a polonezului nostru a fost să identifice orificiile care dădeau spre senzorii detectori de fum şi să le înfunde cu gumă de mestecat.

În ditamai hardughia de Casă a Poporului nu s'a putut găsi un petec de debara în care să fim înghesuiţi întru sinucidere colectivă mulţii fumători, aşa că pentru fiecare ţigară am fost nevoiţi să facem un drum cam cât de la Oradea la Salonta, până afară, pe o esplanadă. Mi'am amintit de polonezul meu acum câteva minute, când, âmpreună cu un grup de polonezi, ne'am decis să protestăm împotriva sistemului aprinzându'ne câte o ţigară. A fost delicioasă şi nici un senzor sensibil la fum nu ne'a duşat. Aşa că am mai aprins una, în aşteptarea purtătorului de cuvânt al NATO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu