6.3.09

Acciza pe falimentul naţional

Eu, unul, personal, sunt cam bâtă la economie (ceea ce nu mă împiedică să fiu fan al părinţilor fondatori ai Americii).
Dar, oricât de greu de cap aş fi, tot înţeleg unele lucruri.
Înţeleg, de exemplu, că nu's singurul venit cu pluta. Traian Băsescu e timonierul şef al plutei. Emil Boc şi Gheorghe Pogea ţin şi ei direcţia.
De ce, Doamne iartă'mă, se dau de ceasul morţii ăştia de la guvernare să împrumute bani de la FMI sau Comisia Europeană? Băsescu a zis, ieri, la Varşovia, că e vorba de un fel de airbag, că, de fapt, îi luăm să fie puşi bine, deoparte, just in case. Iar ne'am întors la "să vedem cum evoluează lucrurile"?
Păi, măi, Băse dragă şi voi, Boc & co, ia chemaţi'l pe nea Nicu Văcăroiu, că a lucrat la Conisiul de Stat pentru Planificare şi poate să vă facă nişte prognoze.
Acuma, pe bune: dacă luăm banii ăia doar aşa, ca să îi ţinem în caserie pentru orice eventualitate, ceea ce nu ne scuteşte de la plata dobânzii, nu cumva finanţăm Fondul Monetar Internaţional?
Cu ce bani? Păi, cumva cu ăia pe care i'a spus Pogea lui Boc (premierul oricum e uşor de fraierit - el e de la drept, nu ştie nici el economie) că o să'i scoată din accizele pe telefoane mobile şi ceasuri?
Dă'o'n spume de guvernare. Mai proşti ca ăştia de acum nu cred c'au fost vreunii vreodată. Nici măcar pe vremea lui Bobu, Postelnicu, Gâdea (nu ăla de la A3) & Găinuşe.