12.11.08

Consumatoru'v'aş!

Cine îl apără pe consumator dacă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului nu respectă termenul înscris pe ambalaj - şi nu îţi dă un răspuns în interiorul perioadei legale?

Noa, dacă'i musai...

Ardeleanu' vede pioneza pe singurul scaun liber, se uită la ea, se gândeşte o tură, se mai uită împrejur, se uită la ceas, se uită la pioneză, zice Noa, dacă'i musai, îi musai şi s'aşază.
Cluj. Şi Timişoara.
Vestea suplimentului pentru Parlamentul curăţel a circulat mai repede decât vagonul de poştă al trenului de noapte. Dimineaţa, la uşa poştalionului, cine mi se arată? Nişte haidamaci cu figuri de spălători de geamuri. Vroiau ziare. Multe ziare. Cică, au auzit ei, Caţavencu curăţă. Bun, daţi'ni'le p'alea. Le luăm pe toate. Cât face? Aha, ţine, nene, matale restul.
Numai că pe scaunul ăla era o pioneză. Una, nu două. Pentru bănăţan, nu pentru ardelean.
Din motive ce ţin de bucătăria internă, judeţul Timiş a fost pasat de la un supervizor la altul până a fost uitat şi o să apară în volumul II al suplimentului, în ediţia de săptămâna viitoare a Caţavencului!

LE: unii s'au scos cu BRATul la faza asta

The last goodbye

Stai şi aştepţi patru minute şi 34 de secunde până în locul unui lied cu fâşâituri ca pe vremea undelor scurte îţi răspunde femeia-robo cu poezia ănvăţată conform job descriptionului. În timpul acesta, aparatul de taxat merge şi convorbirea e înregistrată, cică. După care începe bătălia cu absurdul.
- Vă rog să îmi spuneţi unde, pe o distanţă de bun simţ în jurul zonei Parcul Eroilor - Spitalul Municipal - Casa Radio - Plevnei aş putea găsi un centru RCS-RDS la care să pot preda aparatura DigiTV.
- Vă rog să vorbiţi mai tare, nu vă aud.
Reiei.
- Dumneavoastră sunteţi în Bucureşti?
Nu, sunt la Cortina d'Ampezzo, pe pârtie, mă dau cu capacul de la budă şi mănânc seminţe lâgă Gina Lollobrigida.
- Mai există birou de lucru cu publicul în Cotroceni?
- În Cotroceni?
- Da, în spatele Casei Poporului, lângă Ministerul Apărării, lângă Arenele BNR, ştiţi, Cotroceni, un cartier din Bucureşti...
- Îmi pare rău, nu cunosc zona.
Auzi, mătăluţă corespunzi profilului, n'ai vrea să candidezi pe post de iepuraş pentru un ciorditor de talie în căutare de imunitate parlamentară?
- Nu ştiţi unde vă este sediul central? Lângă Casa Poporului, lângă Parlament...
- Avem pe Bulevardul Libertăţii un birou, chiar vis-a-vis de Casa Poporului.
- Şi lucrează cu publicul?
- Da.
- Mulţumesc, la revedere.
- Vă mulţumim că aţi apelat...

Uninominalul curăţel

Este. În cazul în care nu aţi pus încă mâna: prima parte a listei e aici. A doua, cu wannabe-deputaţii din judeţele de la est de Olt (plus unele din vest, care au scăpat) vine săptămâna viitoare. Şi, p'ormă, se pregătesc asprianţii la Senat.
Traseişti, tunari, paraşutaţi, lingăi, manelişti, şpăgari, nomenklaturişti, anchetaţi, condamnaţi... Lista e cu siguranţă incompletă. Unii s'au ascuns bine, până azi. Alţii sunt iluştri necunoscuţi, aruncaţi în cursă de iepuraşi sau umplutură. Or fi şi candidaţi oneşti, nu zic că n'or fi...