3.10.14

Dacă aș fi Moș Crăciun...



M-a-ntrebat draga noastră Uca ce aș schimba la orașul ăsta în și cu care trăim. Și le-am spus, celor de la Metropotam, că dacă aș fi Moș Crăciun aș vrea așa:



Mi-aș dori ca oamenii care se întâlnesc, cu sau fără voia lor, în spațiul public bucureștean să nu se mai simtă singuri și stăpâni absoluți ai acestuia; să înțeleagă că strada, piața, coada la caseria fiscului sau intersecția semaforizată trebuie împărțită de toată cetatea și nici unul dintre cetățeni nu este îndreptățit să comită o ilegalitate sau o dâmbovițeană șmecherie pentru că, pur și simplu, poate. Mi-aș dori ca bunul simț să fie injectat în fiecare bucureștean odată cu celelate vaccinuri obligatorii.

Mi-aș dori, apoi, să îi văd pe bucureșteni mai interesați să se protejeze în fața agresiunii la care sunt expuși în permanență de mitocanii cetății; să se simtă lezați și să reacționeze în fața oricărui gest politic care le jignește inteligența, să sancționeze corespunzător abuzurile administrațiilor de tot felul, să le pese de soarta banului lor și de soarta lumii în care trăiesc; să își dorească să se lepede de toți microbii ce macină corpul social – de la funcționarul corupt până la ultimul indolent care aruncă un muc de țigare pe drum.

Și pentru că trebuie neapărat să fie trei lucruri pe care aș vrea să le schimb, mi-aș dori să nu se mai urască între ei atât de tare, pentru că nimeni nu este fără de prihană!
Și-ar mai fi mult de lucru, la oraș și la oamenii săi – dar, cine știe?, poate că cele trei dorințe pomenite sunt un început bun.

PS: am spus cumva ca aș vrea sa pot repara toate casele frumoase sau vechi ale orasului, atatea cate au mai ramas?