28.3.07

Weekend cu peşte (la grătar şi în vitrină)

Ştiu că, pentru workoholicii acestui oraş (tot mai mulţi în ultimii ani), ar putea părea o blasfemie să vorbeşti de weekend acum, în miezul săptămânii. Şi totuşi, nu mă pot abţine. Aşadar, dacă sunteţi prin zona Pieţei Victoriei vineri, sâmbătă ori duminică (nu, Tăricene, tu nu!), ţineţi cont că:

- la "Meţere" e târg (de icoane, flori, scoarţe şi blide etc.), teatru de păpuşi, peşte la grătar, ţuică şi ouă încondeiate, concurs, taraf şi Concertul "Arii naţionale" (sâmbătă, orele 16, în Studioul Horia Bernea).

şi...

- la "Antipa" e Festival de Peşte (ăsta nu e la grătar, e doar expoziţie), atelier de origami pentru copii cu vârsta între 5 şi 11 ani (duminică, 1 aprilie, de la 11:00), expoziţie culinară cu, atenţie!, vânzare, organizată de Rompescaria şi Restaurantul "Nostalgia" (tot duminică, de la 12:30).

Chiar dacă prognoza nu arată prea mult soare, eu zic că merită să ne riscăm.

Grozăvii din Grozăveşti


Dimineţi cu ferestre (de outlook) deschise.
No other comments available!

Scaune încălzite

Martie, Şoseaua Orhideelor.

CC al PD


Ştiţi, ţeapa aceea, statuile ciudate, mă rog, arta pe care o înţelegem sau nu dar o comentăm. Şi o fotografiem. Din toate unghiurile.
Am încercat, ceva mai devreme, azi, o panoramă care să cuprindă ţeapa lui Ghilduş din faţa Palatului Regal şi, în plan secundar, în spatele Muzeului de Artă, ţeapa lui Videanu, de deasupra Catedralei Sfântul Iosif. Şi, cum pozam eu, ajuns în dreptul şantierului de pe locul fostului teatru Excelsior, aud o voce:
Dacă doriţi să ne fotografiaţi, să ne spuneţi!
Întorc privirea spre sursa de zgomot şi văd o gaşcă de poliţişti îmbrăcaţi în salopete negre, unii cu căşti de motociclişti, alţii fără, strâns uniţi în jurul unora dintre BMWurile despre care scrisesem zilele trecute (bună dimineaţa, domnu' Văcăroiu, cum e cu mira?).
Fac un gest gen OK! şi îmi văd de treabă. Din grup se desprinde un tip cu cagulă şi se apropie de mine. Ajuns la câţiva paşi, îşi coboară cagula de pe gură şi îmi explică - pe un ton civilizat - că dată fiind instituţia care s-a instalat în clădirea ce a adăpostit, peste ani, CC al PCR şi Senatul, anume Ministerul Administraţiei şi Internelor (doar al Internelor, în accepţiunea poliţistului din conversaţie pe care o redau), fotografiatul în zonă nu este o îndeletnicire dezirabilă.
Încerc să îi explic omului că mă aflu într-o piaţă publică, poate cea mai importantă piaţă publică din România, având în mijlocul ei un monument de un design ciudat.
Puteţi merge mai aproape, să îl fotografiaţi, dacă doriţi!
Am fost şi mai aproape, îi spun, am nevoie de un cadru mai larg!
Da, îmi răspunde, dar, ştiţi, de aici fotografiaţi maşinile parcate şi se văd numerele...
Îl privesc circumspect, mă rog, îl privesc nedumerit sau... cum vreţi să spuneţi - îi arunc o privire suficient de expresivă pentru ca tânărul să încerce o scuză:
Ştiu... Mereu se trezesc câte unii să emită asemenea decizii. Mai bine cedaţi dumneavoastră. Altfel suntem obligaţi să vă ştergem imaginile din aparat, să vă ducem la secţie, pierdere de vreme, şi să vă punem să scrieţi o declaraţie...
Sunt analfabet, conchid şi plec, zâmbindu-i a la revedere.

Domnu' Blaga, mi'a zis Băsescu să vă întreb dacă aţi pregătit elicopterul?

PS: Dacă vă interesează, domnu' ministru, să ştiţi că numărul B 02 POL, care, de bună seamă, ar trebui să vă aparţină, e al unui primar din Dâmboviţa. Când a plecat din miliţie, via securitate, a luat cu el plăcuţele de înmatriculare.