5.1.08

(ultimele) Vesti din Vanghelistan - Buna seara, vecine!

Buna seara, vecine.
Da, tu, ala de stai langa parcul Sebastian, ma bucur sa te cunosc, colegu' meu de suferinta si conationalu' meu de Vanghelistan, unde sunt taxele noastre pe care le-am platit (m-am straduit mult sa scriu acuzativul corect, tentatia de a scrie taxele care le-am platit a fost mare).
Am vrut sa-ti zic sa nu te duci nici azi la Prosper. E tot gol, e tot dezolant, e adevarat ca au adus lapte dar sa stii ca trebuie sa citesti eticheta cu atentie, vecine, ca am vazut-o eu pe o doamna care cugeta adanc: sa scoata iaurturile expirate de pe raft sau sa le mai lase? Hai, ca le mai lasa, da-i in mortii lor de clienti. Oricum n-ai avea pe unde sa mergi pentru ca nu stiu cum e la voi la Parc dar sa stii ca aci la Lira, muntii de zapada sunt mai inalti decat barbatu-meu si nici el nu e vreun pitic, de la mama lui.
Ce priveliste apocaliptica, vecine.
Doamne, parca am murit de la antibioticul ala si am ajuns intr-un univers paralel in care regina zapezii si-a ridicat poalele si s-a ofticat ca ii pozeaza fotografii bikineii si le-a aratat ea!
Auzi, ca veni vorba despre parc. Aveati si voi o casuta acolo, asa-i zicea fiica-mea, un soi de ring acoperit , inconjurat de un grilaj din pricina caruia era sa fac eu infarct de cateva ori cand se credea copila maimuta si dadea sa se urce pana pe acoperis. Am vazut ca l-a ras Marean de pe fata pamantului, nu mai are baietii aia in trening unde sa scuipe si ei seminte... A, ba da, stiu, scuza-ma, vecine, cum mi-a iesit din cap tocmai acest detaliu: acum se aseaza pe bancutele alea elegante inscriptionate cu "primaria sectorului 5", stii tu, alea din locurile de joaca noi, cu tobogane pe care daca te dai de trei ori, ti se ridica perisorul maciuca in cap si pe urma "curentezi" pe toata lumea. Acolo s-au refugiat dragii de ei si-au adus si semintele si tigarile ca doar n-or sa puna in pericol consistenta solului autohton realizat in principal din coji de seminte import de la unguri si mucuri si chistoace de tigara.
Vecine, ce face Marean in locul cu pricina? Ultima oara cand am fost in Parc (unicul, irepetabilul), casuta disparuse, fantana arteziana disparuse si in locul lor era asa o mare de noroi de s-a oripilat copilul si-a trebuit sa-l traversez pe parcul asta cu plodul sub o aripa si bicicleta in cealalta mana. Nu mai zic de leagane si tobogane ca pe alea (nu)le (mai) vezi tu de la balcon.
Ai vazut, vecine, ce repede s-a ridicat blocul ala nou de pe 13 septembrie? Am auzit ca vand baietii apartamentele cu preturi de la 180.000 in sus, dar pare ca-s facute cu caramida adevarata, cred ca or sa aiba succes la ce criza zguduie piata de imobiliare.
Uite ce voiam sa-ti zic de fapt. Ca eu tocmai ti-am zis ca ma mut mai spre vestul capitalei. Iti las mostenire Vanghelistanul, te rog sa ai grija de el.
Vezi ca fetele astea de la helpnet-ul de la Lira sunt foarte de treaba. De ele si de doamna Mia (primul magazin dupa helpnet) o sa-mi fie dor cand plec. In piata, pe partea cu gogoseria, sunt vreo doi-trei tarabagii care nu vand doar turcisme, ai sanse sa gasesti la ei si morcovi romanesti si asta care e chiar vis-a-vis de plafar vinde niste muraturi extraordinar de gustoase. Flori sa nu iei de pe-aici, ca-s scumpe si cam inghetate in special iarna, le iei bune frumoase si aratoase si la trei minute dupa ce le-ai pus in vaza se pleostesc. Shaorma aia de la Nasu' nu mai e buna, e acolo o domnita dintre cei ce vor mosteni imparatia cerurilor, cum ar veni cam saraca ea cu duhul, asa... care taie carnea si-o lasa in tava sa se raceasca, de atunci cand o pune pe lipie are deja consistenta cartonului uscat.
Ah si sa nu uit de preotul de la biserica sfanta treime ghencea. Vecine, vezi ca vine preasfintitu' cu botezul in fiecare anotimp, sa fii bun si sa-i deschizi usa si sa ai marunt, ca nici el nu da restul.
Te pup! Si sa ai grija de Marean!