14.1.09

Newsflash

I just love the newsmakers.
În dimineaţa zilei de 12 ianuarie, unul din newsletterurile la care sunt abonat mă anunţa că "războiul gazelor s'a încheiat" (9AM). Dintr'un alt newsletter aflam, însă, că, de fapt, "criza gazului reizbucneşte" (EurActiv).
Azi dimineaţă, rolurile s'au inversat. EurActiv îmi dă asigurări că Ucraina a confirmat reluarea livrărilor de gaze. În mailul imediat următor, însă, venit de la 9AM, "războiul gazelor continuă" pentru că "Ucraina blochează livrările de gaz către Europa".

*

Doamna Iulia, femeia de serviciu, ne face revista presei, secvenţa TV: la Mădălin Ionescu au adus'o la emisiune - şi au şi arătat'o - "pe una care stă în sectorul patru sau în sectorul cinci, pe care o ştie tot cartierul că a avut sute sau mii sau sute de mii de bărbaţi, poate cu sute de mii am exagerat, a zis ăia care a telefonat la emisiune"; well, aia adusă la emisiune lucrează la "un centru de copii d'ăştia, cum se spune, care nu poate să vorbească şi au filmat'o cum făcea sex oral şi de toate felurile cu copiii ăia". Au dat'o pe post, au dat şi imagini, "poate au exagerat şi ăia de la emisiunea lui Mădălin Ionescu" dar a văzut doamna Iulia la televizor, la Mădălin Ionescu, ieri după amiază.