26.6.07

Orasul asta a murit cu zile noaptea

Ză breiching niuz ăt faiv piem!

Americanca ucisa, intr-o noapte, de urs a murit cu zile. Cica ar fi ajuns prea tarziu la spital. Cica s-a intervenit prea tarziu. Americanca-i de vina. Pai ce Dumnezeu a asteptat pana s-a decis sa cheme Salvamontul? Intelept editor! Putem face un film? Poate iesi de Un certain regard! Eu joc rolul lui Armand Assante.

Orasul asta pica oricum din picioare, domnu' Videanu. Mai deunazi va casunase pe zidul de la fabrica de bere. Ce daca legea nu va da voie sa demolati monumente istorice? Legea nu interzice, in schimb, accidentele. Ca doar sunt de la Dumnezeu... A propos: dupa ce ati decis sa construiti pana la Dumnezeu, v-ati pus in gand sa Ii luati si locul. Auzi, frate: muncitorii erau in pauza iar locatarii nu erau acasa. Excavatorul asta - dincolo de faptul ca a luat-o singur razna - imi aduce aminte de Mr. Bean la dentist.



Se opreste curentul in Bucuresti si in judetul Ilfov. De fapt, aceasta stire v-a panicat degeaba, dragi locatari din comuna Voluntari si din cartierul Pantelimon. Se opreste in Bragadiru, pe doua strazi, si la cateva blocuri din Giulesti. Andreea, ai legatura! Am zis Pantelimon? Apai, Pantelimon sa ramana. V-ati bucurat? La loc comanda. Se opreste apa. Cica se da striptiz la tot cartierul. Wet shirt contest & even more, probabil.
Atentiune, atentiune. Se dau pamanturile inapoi. Cine nu vine sa si-l ia, i-l aducem cu cisterna! Andreea, da-mi legatura!

Am si o veste buna (alta decat cea cu dusurile din cisterne, pe strada, voyeristilor; alta decat blogul primarului Chiliman): cresc accizele la tigari => se scumpesc tigarile cu 20 de bani la pachet. Deci, domnu' Varujan, va rog io frumos, bagati o marire dubla acum - oricum o sa le mai saltati in cateva saptamani. Va rog io fain, domnu', si o sa ma rog pentru dumneavoastra. Va rog io! Si cand s-o face L&M-ul 50 de mii, 5 RON, sa le mai vaz io atunci pe nesuferitele alea de vanzatoare cum mai fac ciubucuri din gume de mestecat si caramele refuzate la rest!

Revenim in cateva minute cu buletinul meteo (sau LATER EDIT).

Buletin meteo
Ati vrut Congo? Poftim Congo!

Orasul din dosul reclamelor


Trecui pe la Domnita Soim sa vaz ce mai zice / ce mai scrie si am dat peste poza aiasta. Si m-a trimis sa vaz Bucurestii prin ochii unora si altora. Oare mai stim cu aratau fatadele orasului? Nu e chiar totul sifonat. Nu e chiar totul distrus. E, totusi, loc pentru orice...

Camera de garda

Sapou. Sau chapeau:
Toate povestile cu spitale au cam aceleasi coordonate: ajuns la camera de garda, stat in inghesuiala, triajul tratat pacienti cu curu', Jenel jenant, Roamnia sucks, spaga, oh, da, spaga...
OK, asta e rezumatul.
V-ati gandit o clipa la cum se vede Romania din partea cealalta? Prin ochii unui medic aflat in spital de 28 de ore?

Motto:
"Nu ma supara ca vin zeci de bolnavi dar sunt coplestita ca mai mult de jumatate vin bauti!"

Episodul 1.
Am internat o persoana cu retard mediu, analfabeta, dar cu stampila VOTAT pe buletin.
"Cu cine ati votat?", o intreb.
"Radeti de mine? Pai ce, eu stiu?"

PS: Aceste povesti, vorba lui Istodor, au fost adevarate, sunt reale si vor fi autentice!

Strada Apusului (episodul cinci)

Ştiţi vorba aia din strămoşi (bine, depinde şi de strămoşi) cum că rahatul nu vine niciodată singur. Nu, dom'le, când vine, vine unu' din ăla împuţit, gen "postfasolem", cu vidanjă cu tot. Nu-i de ajuns că în loc de stradă avem un megaşanţ adânc de juma de metru, că lumea n-are pe unde călca şi parca şi că gunoaiele se strâng mormane, căci maşina gunoierilor ajunge, vă închipuiţi, cu mare dificultate pe formele astea noi de relief. Nu-i de ajuns că e mai mult praf ca în Sahara, că nu e apă caldă de juma de an, că nimeni nu pare a şti de ce au răscolit în halul ăsta o stradă, că viaţa după blocuri a devenit dintr-o dată mai grea. Nu e de ajuns! În seara asta a căzut şi curentul electric în tot blocul. Da' nu mă supăr, că tot trebuia să dezgheţ frigiderul.

Bine că am avut lumânare, ca să pot nimeri wc-ul cu fundul. Bine că apa rece curge din belşug, bine că nu s-a schimbat într-atât clima încât să aşteptăm să se termine vreo noapte polară. E bine.

Pe la 12, când îmi pierdusem orice speranţă de-a mai scrie ceva aici în seara asta, a-nceput încet să urle un generator. Apoi a stat. Dar moş Ene s-a cărat. Apoi a reînceput, cu tonalităţi diferite, până când m-am hotărât să ies din culcuş şi să fumez ţigara care avea să-mi încununeze insomnia. Şi, ca prin minune, lumina, ah, lumina!, lumina, deci, a revenit. În întreg blocul s-a auzit un strigăt de izbândă, cum numai la Rovine, Mărăşeşti şi Oituz s-a mai pomenit. Aparatele de aer condiţionat au reînceput să transpire, frigiderele să toarcă, windows-urile să ruleze şi telefoanele să se încarce. Şi blocatarii şi-au urat unul altuia noapte bună şi s-au cărăbănit pe la cutiile de chibrituri.

Fiat lux şi 'r-aţi ai dracu!

Pe culmile legitimităţii caniculare

Ştiţi ce-i culmea? Că tocmai judeţele care în 2004 n-au votat cu Băsescu sunt acum, după avertizarea ANM, portocalii.
Asta da legitimitate!
Nici nu sperai, Popeye...

Alegeri 2004


Avertizare ANM