24.5.07

ăăăăăăăăă...

... şi... nu vă supătaţi că fac o întrebare: dacă nu e stâlpi, cum oprim maşina?


Vesti din Vanghelistan - Primare, pe mine m-ai pierdut

Primarul a facut cateva locuri mici de joaca intre blocuri. Dar numai pe partea stanga a strazii 13 septembrie, pe dreapta sa se joace in continuare copiii in tarcurile alea cu casute demolate in care-si mai fac nevoile cetatenii Vanghelistanului, cate trei leagane rupte si 2 tobogane de tabla.

Ideea ca toboganele de plastic proaspat instalate intre blocurile de pe 13 septembrie "curenteaza" - dupa cum s-a exprimat bona din dotare - nu ma amuza deloc. Sigur, leaganele si toboganele sunt frumos colorate, sunt de plastic si probabil la vara nu se vor incinge la fel de tare ca alea de tabla dar sunt amplasate tot in plin soare, parca anume ca sa se tampeasca plozii din cauza radiatiilor si exploziilor solare. Imi pare ca deviza primarului e: sa stralucim cu totii! Nici un pic de umbra. De-aia si parcul Sebastian e cum e (ca sa citez intelepciunea populara) - un sir de alei marginite ici colo de tufe, cateva petece de iarba pe care nu trebuie sa calcam si o fantana arteziana dezafectata, pe ale carei margini inguste se cocoata pruncii, ca asa i-au vazut pe cei mai mari. Ei si cand am mai aflat ieri ca mai marele capitalei a taiat copacii de pe 13 septembrie ca sa treaca fierataniile de la raliu, m-am infuriat. Pentru ca daca am inchis ochii la 10 zile de haos in trafic, 3 zile de zgomot continuu si la mersul pe jos de la Lira pana la Berthelot, asta cu copacii e cireasa de pe tort.

Pe mine ma sufoca lipsa de respect, ma sufoca nu doar praful de pe 13 septembrie, o sosea in permanenta in reparatii, nu doar vaporii de benzina de la masinile care stau blocate cate 40 de minute in intersectia cu Sebastian, ma sufoca neputinta mea, de cetatean cu drept de vot, lipsa de parghii care sa-mi permita sa le trag una peste bot astora care iau hotarari peste capul meu, fara sa-si puna intrebari elementare cum ar fi: se poate trai in orasul asta?

Ok sunt doar o gospodina infuriata, o sa ziceti... Dar ii anunt pe aceasta cale pe domnii primari, amandoi, stiu ei care este: Pe mine m-ati pierdut. Nu va mai votez, nici eu, nici familia mea si daca ma supar, am sa pun afis pe scara blocului si nu va mai voteaza nici restul vecinilor mei. Propunea cineva un flash mob. As face un flash mob de alegeri. Un flash mob de boicot. Ma mai gandesc. Stati pe-aproape.