16.4.07

Bucurestii lui...


Iulian e bucurestean; a fugit de Sud si traieste, dupa o escala eficienta la Copenhaga (Jette, schoene gruesse!) in Bruxelles. Scrie. Intelege si scrie. Dilema si Deutsche Welle, in primul rand, cateva alte gazete si, desigur, acasa, pe laptop. Il cheama Tuca (nu, nu este!).

1. Unde iti place sa iesi cu prietenii, cand vii in Bucuresti?
La Motor, Cafeneaua Actorilor, Strada de Vara, La Sosea, plimbari lungi si dese in zona Armeneasca cu terasele de rigoare, iar daca (mai) am cu cine, Club A si... cam atat.

2. Care e lucrurul care, departe de Bucuresti fiind, iti lipseste cel mai mult?
Prietenii din Bucuresti.
3. Ce intrebare despre Bucuresti ti-ar place sa ti se puna si cum ai raspunde la ea?
Intrebare: Bucurestii sunt un oras frumos?
Raspuns: Nu, absolut deloc, mai ales daca nu-l cunosti si apari ca turist. Oamenii par grobieni, blocurile gris sunt de cosmar, partea istorica sta nerenovata de 20 de ani, toti primarii si-au batut joc. Dar as vrea sa-ti arat ce-mi place mie la Bucuresti... Si as incepe cu Str. Spatarului 22.

Piss, man!

Unde te poţi duce când te taie:

1. La Universitate în pasaj, dar, dacă vrei să economiseşti leul de la intrare, poţi să te duci chiar în clădirea Universităţii. Recomand Facultatea de Litere, că au numai gagici intelectuale, care murmură, hipnotizate, citate din Kundera. Se mai poate merge şi la Springtime-ul de pe Academiei, la etaj.

2. La Romană e mai nasol. O posibilitate e McDonald's, dar au cod la toaletă, aşa că trebuie musai să cumperi ceva. Clădirea ASE-ului poate fi însă o alternativă.

3. Unirii – aici chiar că e o problemă, că nu e nici o unitate de învăţământ superior. Din nou McDonald's-ul, săracu’...

4. La Eroilor sunt toalete ecologice în parc sau, dacă se poate, traversaţi până la Facultatea de Drept, unde Cicero şi alte statui promit să închidă ochii.

5. În Regie e cel mai simplu, că tot locul ăla e un WC public.

6. În Militari se poate merge fără probleme la Cora sau, cu 137, chiar la Carrefour. Nu încercaţi să găsiţi ceva între aceste două destinaţii, că e în zadar.

7. La Piaţa Presei se poate merge în Herăstrău sau puteţi intra chiar în Casa Presei, dar, atenţie!, există portar la fiecare intrare, aşa că trebuie să păşiţi cu hotărâre înăuntru, ca să păreţi de-al locului şi să nu vă întrebe nimeni nimic. Ceea ce, să recunoaştem, e o provocare serioasă atunci când strângi din dinţi...

To whom it may concern!

Să-i trimitem pe idioţi înapoi la peştii de sticlă de pe televizor!