6.6.07

Mutual my ass

Combating Discrimination and Promoting Mutual Respect.
Aceasta este tema conferintei OSCE (la nivel inalt) care va paraliza, iarasi, timp de doua zile, principalele strazi ale Bucurestilor.
Nu stiu daca sintagmele Discrimination si Mutual Respect au vreun continut cat timp Ministerul de Externe a cerut Ministerului Internelor sa mature traseele oficiale din calea delegatiilor participante (si nu-s nici putine, nici rarefiate - lista de participanti, afisata pe site-ul OSCE, are 94 de pagini). "Conducatorii auto sunt rugati sa traga pe dreapta la trecerea coloanelor oficiale", mi'a spus o voce nevinovata, azi dimineata, la un post de radio. Pardon? Daca aveam timp de stat in masina ma duceam sa numar ciresele din fundul gradinii, nu ma aruncam, ca inecatul, sa pierd vreme si nervi in traficul infernal dintr-un oras fara cap & fara coada.
Cat respect mutual manifesta delegatiile OSCE, aflate in vizita de lucru in Bucuresti, fata de un bucurestean care se duce, cuminte, la lucru? Programul conferintei incepe, in cele doua zile, la ora 9. O zi normala de munca, la fel ca si acolo, la ei, la Tbilisi sau Viena sau Washington. Ce inteleg cei de la OSCE, de fapt, discriminare?



PS: De pe site-ul Diplomatiei romane nu am aflat nimic despre conferinta; in schimb stiu, acum, ca e in plina desfasurare Cupa MAE (Foreign Affairs Open, suna a Forest Hills, nu?) la fotbal (unde, pe mici bucatele, se reface Iugoslavia; btw: ce'o fi insemnan Bol/Kaz & Friends? dar V4&Friends?), baschet (mare meci mare: SUA - Serbia; iar in faza finala se intalnesc, intre ei, winner-ii si, apoi, loser-ii; intelept limbaj, draga MAE!), badminton, tenis simplu feminin, tenis simplu masculin, tenis dublu mixt (dublu, pur si simplu, nu? o fi avand de a face cu discriminarea? cei de la Accept stiu?), tenis de masa simplu si tenis de masa dublu. Citius, fortius, altius!
Later edit: uitandu-ma pe tabloul principal al competitiei de tenis dublu mixt am ramas cu o nedumerire - cine e tenismenul si cine tenismana in perechea Lucian Stanica – Mihai Stanescu?