13.11.08

Cum s'o spune ipocrizie în limba cazacilor?

O mai ştiţi pe biata mamă a doamnei deputat Cornelia Cazacu? Doamna aceea de 70+ ani care duce în spate tot greul unor firma de construcţie şi se ocupă de ronţăit bugetul asfaltărilor prin Bucureşti? E doamna aceea care o întreţine, probabil, pe deputata democrat-liberală care dintr'un amărât de job la stat cu greu ar putea beneficia de confortul necesar pentru a vota legi sănătoase la cap în folosul românilor.
Acum, punem deoparte bătrâna mamă şi trecem la mai tânăra ei fiică, deputat şi, în timpul liber, candidat uninominal în Sectorul 1. Se afişează în toate intersecţiile mai vizibile din Bucureştii Noi, cu acel slogan de partid, ca orice ostaş fidel mareşalului ce este: "România pe mâini bune". Sigur, dumneaei nu e singurul oştean al mareşalului. Din cel partid fac parte şi alte doamne, dar şi Emil Boc, ca şi alţi domni. Cum ar fi (îl mai ţineţi minte?) Adriean Bordureanu. Sau, mă rog, dacă spuneţi dumneavoastră, Videanu. Da, Videanu, aşa e, aveţi dreptate. Mulţumesc.
Domnul Videanu e nenea ăla rău care a fost un fel de Oprescu mai puţin finisat, până astă vară. Şi când nenea ăsta era un Oprescu, tanti mama doamnei Cazacu era în mare biznis cu asfaltul dintre borduri. Iar nenea ăla rău ridica blocuri peste fiecare colţ de părculeţ şi tăia copaci şi spunea că iarba e de vină pentru praf (nu ştiu dacă a spus'o el dar ţine de mandatul lui) şi dădea peste nas tuturor celor care încercau să strige "Domnule! Doamnă! Ucideţi oraşul! Opriţi'vă! Salvaţi Bucureştii!" şi

Well, doamna Cazacu, cred eu, îşi aprinde blogul dimineaţa şi îl stinge seara, la culcare. Că eu l'am căutat azi, pe la 7, şi dormea. Şi la opt dormea. Blogul. Aşa că n'am mai insistat până acum. Acum era acasă. Speram să găsesc - şi am găsit - sloganul. România e pe mâini bune şi online. Aproape că e pe mâini bune 2.0. Dar doar aproape, căci blogul de pe site'ul doamnei Cazacu nu merge.

Şi când dai peste un blog gol, mai ales când are de la o anumită vârstă şi unora dintre voi le'ar putea fi mamă, cobori, ruşinat, privirea în pământ. Asta dacă, pe drumul spre pământ, nu cumva încremeneşti în blogrollul în care dinspre doamna deputat se pleaca în cel mai ipocrit mod cu putinţă printr'un link spre blogul organizaţiei Salvaţi Bucureştiul. Mi s'a suit sângele la cap, mi s'au umflat venele şi ochii, am strîns din pumni, am încleştat dinţii după care m'am prins că n'aveam ce'i face, aşa, de la primul instinct citire.

M'am liniştit şi mi'am zis să dau un click, or să vadă, mi'am zis, cei de la Salvaţi Bucureştii şi or să se enerveze chiar ei. Dar, când colo... ce să vezi? Nu era de ajuns că doamna Cazacu a înghiţit tot flaconul cu ipocrizie, a vrut să mai ia şi o porţie injectabilă - şi a scris hyperlinkul greşit.
Doamna deputat, deci, salvează Bucureştiul. De noi. Pentru ei.
Porţile's rupte.
Ei cu ei.
Noi, da' mulţi!


Stay tuned, don't go away, I'll be right back with another Cazacutoon!


LE: Am zîs? Am zâs! Petrecerea continuă Aici!

Liberalismul lu' peşte. Bonus: Răzgândiceanu se întoarce.

Hai că asta îmi scapă. Sau îmi dă cu rest. Whatever. Deci, zice aşa despre planul anticriză, ultimul punct din lista citată de ăştia:
majorarea capitalului CEC cu 250 de milioane de euro, pentru finantarea IMM-urilor

Dar de ce neapărat CEC? Nu cumva CECul este doar un actor, şi el, pe piaţa bancară, ca toţi ceilalţi? Mai ales acum, de când au făcut reclamele alea verzi şi pe alocuri damn stupide...
De ce nu i'au dat lui Carabulea, de la BanCACArpatica? De exemplu, doar!

Şi încă una.
12 noiembrie 2008:
Tăriceanu: nu eliminăm taxa auto
13 noiembrie 2008 (jos de tot, la planul de măsuri):
Taxa de poluare auto pentru vehicule noi, eliminată

Păi chestia asta nici măcar măsură populistă să fie şi, oricâte balanţe am fi pe lumea asta noi, şi poate am vrea să te înţelegem - tot nu te mai votează nimeni, Răzgândicene!

Cum o să'l bată oricum Călin pe Toma. Oricum degeaba.

Haoleo, Praleo, e groasă, fratele meu!
Căline, tată, mă supărai, auzîş? Mă supărai pe ăla care zisă că negocierea (hai, zi, să mori tu, văzuşi ce cuvânt ştiu?)... stai să'l mai bag odată înainte să dau click din greşală: negocierea! Aşa. Zisă ăla că asta de'ţ zîsăi de ea, negocierea ta pe leafa lu' diriginta lu' hăla micu' seamănă cu ăia zece lei ai lu' Nea Nicu Împuşcătoiu.
Da, m'am supărai, cum îţi zisăi. Haoleo, dacă îl prindeam, ce'i făceam, să mor io!
Şi tu? Tu ce'mi făcuşi, bre, Praleo? Să bagi în spărieţi atâta lume, Căline? Păi matale nu eşti om, auzi? Nu eşti om!

Păi cum vine asta ce citi eu la heternet? Cum, ce citi? Păi asta citi:
Executivul a prezentat, ieri seara, primul plan anticriza, care prevede, printre altele, alocarea a minimum 10 miliarde de euro in urmatorii patru ani pentru investitii in economie, reducerea CAS cu zece puncte procentuale, alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale, scutirea impozitului pe profitul reinvestit si ajutoare de stat pentru investitii.

P'asta o furai. Uite, de aici o furai. Că şi ei o furară - de aici - şi ce, io's mai prost?
Da' uite: nu hînţălăsăi io prea tare cum e treaba din jmecheria ai cu haxa aia Guvern - BNR - Asociaţia Băncilor, nu hînţălăsăi, c'aşa's io, mai de la noi, d'acolo, dă la ţară şi n'am motoretă. Da' acu' mai te ţiu două secunde să te întreb una:
domnu' primu' ministru, ce dracu' ai făcut patru ani, fir'ar a naibii de economie naţională să fie?