24.8.07

Tupeu de borfaş?

L-am auzit aseară pe ministrul Vosganian "rupându-şi de la gură o laudă". Şi, zicea Varjuan Economicean din echipa lui Tăricean Guvernean, nu poate decât să felicite sectorul energetic românesc pentru că, în vitregele condiţiuni (nu mai vorbim de greaua moştenire, aşa-i?) a reuşit să menţină - vă daţi seama? - nemajorat preţul curentului. "Asemenea lucruri nu se fac în conferinţe de presă dar am să o fac şi am să-i laud că..." blablabla, grăit-a poetul armean.
Varujan Vosganian, auzi, matale nu plăteşti curentul acasă? Sau cum vine treaba? Că dacă deschideai ciorna aia despre care vorbeam aici, te prindeai că preţul creşte de la sine, nemajorat de sectoru' ăla pe care-l lauzi matale.
Bă, liberalu' lu' peşte, marş dracului înapoi la poezia aia a matale cu suflet şi spirit şi lasă-ne! Tu şi toţi liberalii lu' matale, ştii? Şi luaţi-vă de mână cu al'de PSD, PD, PRM, UDMR, PC şi care-ţi mai fi. Şi, mai ales, desfiinţaţi dracului o dată statul, că mai ilegal, imoral şi neloial concurent decât statul pe piaţă nu se există. Şi nu-mi argumentaţi cum că statul ar fi cel mai garant al protecţiei sociale. Că poza de mai jos e făcută în Bucureşti, în anul 2007, luna a VIII-a de la admiterea în Uniunea Europeană, pe la opt seara, fără bliţ. Downtown, bă!


Oraşul e liber. Staţi departe de el!

Se circulă, să se oftice Videanul!
Se poate parca fără plată în centru!
Se face mai puţin de un sfert de oră din Băneasa la Gara de Nord!
Se claxonează mai puţin!
Se pot ocoli gropile mai uşor!
În autobuz/metrou/troleu/tramvai te calcă numai o singură babă pe picioare!

Cetăţeni, vă ordon: mai staţi în concediu!