10.10.08

Serviciul Inmatriculari Pipera - manual de utilizare

Care erau probabilitatile de a inmatricula o masina si a te trezi ca pe talon scrie ca e de alta culoare decat este ea in realitate?
Minima, dar ni s-a intamplat, errare humanum est.
Care erau sansele ca agentul constatator sa se uite la masina busita, sa vada ca e verde dar pe dovada sa scrie galbena, ca asa e in talon?
Uhm, aici nu stiu.
O fi fost posibil ca domnul de la societatea de asigurari sa treaca el cu vederea de data asta ca una scrie pe hartie si alta e realitatea din teren?
Asta clar nu.
Deci azi dimineata am plecat la Pipera.
A fost foarte aglomerat, cum era de asteptat.
A fost traumatizant, de asemenea, precum ne asteptam.
Daca aveti de rezolvat treburi in Pipera luati-va o zi libera. Luati-va apa si ceva de mancare.
Inainte de a intra in sediu, faceti-va rost de un formular de la baietii de vis-a-vis de sediul politiei, scutiti astfel un drum inutil pana la ghiseul de informatii.
Daca aveti de achitat taxe si nu sunteti din sectorul 2 sau 4 nu va bazati pe oficiul CEC din sediul Politiei pentru ca acolo doar premiantii pot achita taxele de 1 leu, 5 lei samd. Premiantii sunt cei din sectorul 2 sau 4. Pentru taxele peste 50 de ron vi se accepta banii indiferent de sectorul in care domiciliati. Insa e o singura functionara si coada la ghiseul CEC dureaza cam o ora (in medie). Daca n-ati avut noroc, poate dura si mai mult.
Mamele cu copii in brate sau in carucior ori gravidele au prioritate la ghiseul de eliberare/preschimbare permise auto. Bila alba!
Daca mergeti sa va preschimbati permisul sau pe talonul masinii a fost facuta o greseala, tineti cont ca nou talon se elibereaza in 2 ore, noul permis in 3 ore.
Cum nu puteti circula nici fara talon, nici fara permis, logic, veti ramane prizonieri in incinta pana va bate ceasul de ridicat actele sau pana faceti rost de alt sofer.
Daca va ganditi bine, orice iesire inspre oras si intoarcere inapoi la Pipera e posibil sa depaseasca acele 3 ore deci mai bine stati pe loc.
Exista un bufet, peste drum, dar nu vi-l recomand.
Cea mai apropiata terasa e inapoi spre oras, dupa benzinaria Lukoil. N-o luati in sus spre reprezentantele cu masini scumpe, pret de vreo 2 km n-o sa vedeti decat masini si praf. Mult praf.
In Oracle Tower au si un City Grill la parter, dar la ora pranzului se cam umple cu angajatii de la Oracle.
Aveti grija, sambata nu se elibereaza permise, nu se primesc acte.
In rest, bafta.

Fericirea de a studia în Germania?

Pentru că vine weekendul şi aţi putea găsi timp să vă gândiţi la viitorul vostru, vă fac o propunere: miercuri, 15 octombrie, între orele 12 şi 14, la sediul din strada Pitar Moş al Univeristăţii Bucureşti (catedra de limbi şi literaturi germanice), Deutsche Welle şi centrul pentru studii în Germania (DAAD) vă pun în temă cu programului postului de radio dar şi cu posibilitatea obţinerii unei burse la una dintre Universităţile de pe teritoriul federal. Cel mai isteţ dintre participanţi poate pleca acasă cu un iPod.