10.10.08

Serviciul Inmatriculari Pipera - manual de utilizare

Care erau probabilitatile de a inmatricula o masina si a te trezi ca pe talon scrie ca e de alta culoare decat este ea in realitate?
Minima, dar ni s-a intamplat, errare humanum est.
Care erau sansele ca agentul constatator sa se uite la masina busita, sa vada ca e verde dar pe dovada sa scrie galbena, ca asa e in talon?
Uhm, aici nu stiu.
O fi fost posibil ca domnul de la societatea de asigurari sa treaca el cu vederea de data asta ca una scrie pe hartie si alta e realitatea din teren?
Asta clar nu.
Deci azi dimineata am plecat la Pipera.
A fost foarte aglomerat, cum era de asteptat.
A fost traumatizant, de asemenea, precum ne asteptam.
Daca aveti de rezolvat treburi in Pipera luati-va o zi libera. Luati-va apa si ceva de mancare.
Inainte de a intra in sediu, faceti-va rost de un formular de la baietii de vis-a-vis de sediul politiei, scutiti astfel un drum inutil pana la ghiseul de informatii.
Daca aveti de achitat taxe si nu sunteti din sectorul 2 sau 4 nu va bazati pe oficiul CEC din sediul Politiei pentru ca acolo doar premiantii pot achita taxele de 1 leu, 5 lei samd. Premiantii sunt cei din sectorul 2 sau 4. Pentru taxele peste 50 de ron vi se accepta banii indiferent de sectorul in care domiciliati. Insa e o singura functionara si coada la ghiseul CEC dureaza cam o ora (in medie). Daca n-ati avut noroc, poate dura si mai mult.
Mamele cu copii in brate sau in carucior ori gravidele au prioritate la ghiseul de eliberare/preschimbare permise auto. Bila alba!
Daca mergeti sa va preschimbati permisul sau pe talonul masinii a fost facuta o greseala, tineti cont ca nou talon se elibereaza in 2 ore, noul permis in 3 ore.
Cum nu puteti circula nici fara talon, nici fara permis, logic, veti ramane prizonieri in incinta pana va bate ceasul de ridicat actele sau pana faceti rost de alt sofer.
Daca va ganditi bine, orice iesire inspre oras si intoarcere inapoi la Pipera e posibil sa depaseasca acele 3 ore deci mai bine stati pe loc.
Exista un bufet, peste drum, dar nu vi-l recomand.
Cea mai apropiata terasa e inapoi spre oras, dupa benzinaria Lukoil. N-o luati in sus spre reprezentantele cu masini scumpe, pret de vreo 2 km n-o sa vedeti decat masini si praf. Mult praf.
In Oracle Tower au si un City Grill la parter, dar la ora pranzului se cam umple cu angajatii de la Oracle.
Aveti grija, sambata nu se elibereaza permise, nu se primesc acte.
In rest, bafta.

2 comentarii:

 1. Dragă Ada
  1. Santa Fe este, pe talon, roşie. în realitate, ea e aproape neagră, un bordeaux închis la culoare din care numai soarele puternic mai descoperă nuanţele roşii.
  2. Pe cartea de identitate a lui Ionică scrie un număr de motor cu un zero în plus. Aşa l'au completat cei de la Meridian. Că doar zero = zero, nu? Ei, bine, la un ITP serios te poţi trezi că ţi'o furi şi poate mai reclamă unii şi la poliţie că... Stai, apoi, şi zi'le că tu eşti tu iar Ionică e Ionică. Acuma: suni la Meridian şi le spui că n'o să'ţi pierzi tu fizic o zi din viaţă şi alte câteva ulterior din cauza nervilor pentru greşeala lor; ei, aş, n'ai cu cine.
  Noroc că trăim în România iar ITPul se poate face încă prin p.c.r. Aşa că de ce aş fi eu mai altfel decât neamul? Merge şi aşa? Merg şi aşa!

  RăspundețiȘtergere
 2. :d
  Apai sa te fereasca Dumniezau de frun tamponament ca la itepeu o merje da sa stii ca la domnisorii de la asigurari nu merje. Io-n locu teu ash lua drumu' Piperii.

  RăspundețiȘtergere