18.2.08

Ladies and Gentlemen, the one, the only... Dono!

Nu ma pot abtine. Daca nu-l cititi/stiti pe dono e momentul sa-l cunoasteti.
Merita citit
nu sunt emo-tiv
blestemul emo

Pe restul va las sa le descoperiti singuri.
Enjoy!

Frustrant. Şi aberant. Frustrant de aberant

În ţara în care serviciile bancare sunt şi aşa execrabile, mult sub pretenţiile exprimate de costurile percepute, băncile nu'ţi dau voie să depui în contul altei persoane în cazul în care nu ai împuternicirea titularului. Într'o lume care trăieşte din ce în ce mai online, în care şi cumpărăturile şi'au făcut flotant pe net, o ţară minunată numită România, bă, eternă şi fabulouspirit, face pe dracu' în patru pentru a suplimenta fasolea cu un condiment organic numit muci. Când lumea trăieşte E-Bay sau Amazon.com, România e altfel. Dacă acesta este regulamentul bancar, înseamnă că nu pot cumpăra online până nu am acceptul/împuternicirea vânzătorului că pot să depun bani în contul lui. Sau, invers privit, nu pot să îmi dezvolt o afacere de vânzări online pentru că, de fiecare dată când am un client nou, musai să îmi trimită o copie după cartea lui de identitate, să merg la bancă şi să îi dau dreptul de a mă plăti pentru serviciile pe care i le ofer.
Cu voia dumneavoastră, cei mai recenţi incluşi pe lista băncilor stupide - cu siguranţă nu şi ultimii - sunt cei de la Bancpost.

Şi tot din ciclul "ce dracu' mai caut în ţara asta?": Hua Long livrează la domiciliu mâncare chinezească. Dacă te obişnuieşti cu răspunsul "durează în jur de trei ore" ajungi să dai comanda la ora 9 AM pentru a te bucura, spre orele fireşti ale amiezii, de un prânz sănătos (sau, măcar, oriental). Şi suni. Şi îţi spune că durează circa două ore şi jumătate. Perfect.
Trec două ore şi jumătate, se face, între timp, 13:00, se face 14:00, ronţăi nimicuri de la buticu' din colţ, se face 16:00, ţi'ai cumpărat şi o sana de la alimentara de vis-a-vis, se face 18:00, orele suplimentare trec şi ele, neplătite, desigur, şi parcă ceva tot nu s'a întâmplat. Să îi suni? Păi să îi suni! Dar ce le spui? Să îţi trimită coletul acasă ? Păi nu se face... că dacă vii cu mâncare din oraş acasă rişti să ţi'o iei pe cocoaşă de la - după caz - mamă, soacră, nevastă sau cine o mai fi încercat să îţi dea impresia că domn'e, aici nu e hotel!

Oh, şi'l mai avem şi pe Geoană, prototipul tuturor politicienilor români în exerciţiul funcţiunii!