17.1.08

Vesti din Vanghelistan - Aventuri in 385

De la inceputul saptamanii dimineata circul cu 385 cate 6 statii pana la Izvor
Anunt important pentru conationalii mei, novici in ale acestei linii ca si mine, pana ieri, va spun ca 385 ca si 226 circula in carduri deci NU va mai inghesuiti in primul.

Luni, in statie la biserica, am daramat o duduie pe un sleau de gheata, pe cand eram hotarata sa fac orice ca sa ma urc in primul 385 venit dupa mult timp. N-am impins-o deliberat am fortat umpic urcarea si d-aia. Femeia a prostestat:
- Vai dar m-ati daramat, dar chiar asea?
Doamna, imi cer scuze, pe cuvant. Ma grabeam. Stiu, nu se face, dar macar nu v-am dat si un cot in gura.
Nu m-am intors sa o ridic. Sa-mi fie rusine.

Marti am stat in bratele unui domn ceva mai in varsta. Masina era atat de aglomerata incat nu aveam de ce sa ma tin asa ca m-am lasat usurel pe spat si m-am sprijinit de burta domnului. Noroc ca era potrivit de inalt cat sa nu-i ating partile intime si sa nu ne jenam reciproc. Mi-am cerut scuze si de la dansul la fiecare curba.Am suferit impreuna, obligati fiind sa ascultam aberatiile unui tanar cetatean care a tinut sa spuna tuturor celor din autobuz ca el nu cumpara nimic daca nu e scump. Sa fie scump. Cat mai scump. In statie la Mariott cineva a indraznit sa ne serveasca o replica din cele clasice: mai avansati putin. Nu m-am putut abtine si am racnit:
- Unde sa mai avansam domnule, nu vezi ca nu e loc? Unde te mai urci? Ia-l pe urmatorul.
Cand am ajuns la Izvor am coborat si inainte sa se inchida usile i-am multumit domnului ca m-a suportat. A zambit.

Ieri am descoperit ca la 8.56 linia lui 385 e libera. Au venit 2, unul dupa altul. Aproape goale. Am compostat, am luat loc, am scos cartea si ca si ceilalti trei pasageri m-am afundat in lectura. Pana la izvor am facut exact 10 minute. Now, that's what I call leaving.

HINT: incercati sa luati 385-ul dupa ce al doilea val de turbati au ajuns deja la birou. Sigur, o sa va certe seful dar macar nu va mai calcati in picioare cu trei sferturi din Rahova si Drumul Taberei (pardon, domnu Poteras da 385 trece si pe la dvs.)