26.2.08

Stradă frumosă, cinste cui te'a scris!

Citeam deunăzi pe un blog - nu mai ştiu pe care - despre străzi din Bucureşti cu nume stupide.

Trăia, mai aseară, undeva pe lângă palatul baronetului cu nume de trupă rock şi carieră de fost ginere al marelui împărat chel cu stofă de pirat, baronet care trăia din negoţ cu nişte veneţieni şi genovezi cărora le vindea bordurilor vechi ("purtând patina timpului") pe care viconţii din Toscana şi le puneau în curte...

Ehei, feţii moşului, în acea ţară îndepărtată, vecină cu Ţara Jandarmeriei şi nu departe de Ţara lui Doi Cocoşi, aproape peste drum de palatul baronetului de Pro Consul, se afla un pământ binecuvântat pentru care stăpânii locului (ultimului cred că Andrei Chiliman îi zice dar şi alţii înaintea lui au fost) a dat ukaz de ridicare de castele şi cetăţi şi târguri şi alte bordeie de tot felul după care a cerut sfetnicilor lui să'i zică cum să'i zică şi i'au zis fix Bulevardul Oaspeţilor.

Şi-am încălecat pe'o şa şi v'am dat'o cu leapşa!


Maşina de serviciu a contelui

Când spui România şi nu spui "pleacă, mă, că nu'ţi dau nimic!" în alte varii limbi europene decât româna, ce dracu', Doamne iartă'mă, spui? Păi spui Dracula, nu?
Aşa au spus şi cei din divizia marketing Logan de la Renault. Probabil că aceşti francezi nu făceau parte din grupul celor 10.000 de destinatari ai pachetelor de imagine a României puse la bătaie de ministrul Culturii Adrian Iorgulescu.
Un model special Logan, lucrat cu firma de tuning De Swart şi dotat cu un sistem audio high-end care costă de nu mai puţin trei ori mai mult decât maşina în sine, este promovat în Germania ca "Noua maşină de serviciu a Contelui Dracula" (probabil că ştirea despre periodicul upgrade al parcului auto de la Palatul lui Dracula de lângă Parcul Izvor, care deserveşte baroni, nu conţi, nu a fost preluată de agenţiile de ştiri...).
Logan Dracula, doamnelor şi domnilor. După cum urmează:Thank you for the musicBuJazzO fără pretenţii de horiamoculisme: muzică excelentă, Sala Radio - acustică perfectă, lume neaşteptat de multă, Florian Lungu, aplauze, a capella, aplauze, solouri, aplauze spontane, Raluca Stoica, aplauze, Bill Dobbins, aplauze, Mircea Tiberian, ropote de aplauze, big band în mare formă, aplauze de bis, aplauze, nemţi prietenoşi (chiar calzi)...
Recuzita - românească.