19.8.08

Să fim mândri că Ungaria...

O fi coincidenţă sau domnul Năstase, microbist, diplomat şi eurofil, citeşte Cafe Babel?

Zice fostul ministru şi prim ministru, acum blogger:
PS: Am scris aceste randuri inaintea competitiilor de astazi, va rog sa tineti seama de relativitatea datelor prezentate.
Aşa o fi, nu pun la îndoială maleabilitatea şi ductilitatea clasamentului (mai ales că e vorba despre mult aur, acolo). Deşi aş putea lăsa impresia că mă îndoiesc de originalitatea domnului blogger Năstase, nu o fac. Dar nu pot să înţeleg cum de în blogul spaniol, pe 14 august, Europa celor 27 avea 56 de medalii de aur iar două zile mai târziu, pe blogul ex-premierului, numai 33?!

PS: Să fim, până la urmă, serioşi - cine Dumnezeului îşi imaginează că există un singur sportiv, acolo, care ar simţi, pe undeva, câtuşi de puţin, că reprezintă (ceeee?) Europa... Ia, nu mai fiţi aşa răi; ce dacă Ungaria a eliminat România? Europa merge mai departe, bă, europenilor ce sunteţi. Nerecunoscătorilor!

Lătrat de ciobănesc neerlandez


Pentru cine a trăit deceniul trecut cu antenele orientate spre ce se mai întâmplă prin vecini, papagalita lui Japp de Hoop Scheffer ar putea fi un refren deja auzit.
Acuma, am citit şi eu ce zice omul, mi'am reaşezat fundul în scaun şi m'am întrebat: că ce?

Şi tot pe site-ul Hotnews am citit şi chestia asta. Nu m'am lămurit dacă e grav sau nu, şi dacă e grav, ce, anume, e grav: boala sau individul care a aplicat diagnosticul.
Mda... e atât de vară!
Şi, pentru a încheia rotund: ruşii's de vină. Păi, să se limiteze la Georgia? Să nu vină şi ei puţin mai aproape? Să ne lase pradă atâta ama de vreme ştirilor de umplutură?

PS: Gianna Nannini (22 septembrie) şi Thievery Corporation (15 octombrie) la Bucureşti.

De ce nu e Bucurestiul Monaco

CC: My fellow citizens, friends, Romans...
BCC: dl. Razvan Murgeanu, Viceprimar al Bucurestiului.
dna. Lorena Stroe de la Bucharest Ring

Eram chiar langa magazinul Unirea cand, la radioul care preia buletinele de la Realitatea TV am auzit explicatiile date de dl Murgeanu si de doamna din partea organizatorilor, a propos de haosul din care tocmai incercam sa scap nesifonata.

Am aflat urmatoarele si vi le impartasesc cu bucurie
Pentru ca de azi pana pe 26 vom trai intr-un cerc si mai aproape de flacarile Iadului, dl Murgeanu s-a jurat ca toti cei 7 milioane de euro pe care o sa-i castige Bucurestiul dupa circuit vor fi bagati in infrastructura. Ca si Monaco a pornit tot de la un circuit mic si uite ce mare s-a facut. Ar trebui sa fim mandri ca avem si noi circuitul nostru. E aglomeratie, asa e, dar patriotismul ar trebui sa ne faca sa sarim in sus de Bucurie! cu B.
Sigur, n-a fost niciodata la Monaco, nu stie cum arata circuitul, nu stie daca e-n centrul orasului si cam cum e traficul la Monaco, nici cate masini sunt zilnic pe strazile din Monaco. Fiind Monaco e ca-n filme. De ce sa nu aspiram si noi sa fim numiti Marele Monaco.

Doamna Lorena de la organizatori a zis ca traficul in Bucuresti e oricum infernal in fiecare zi, ce ne scandalizam atata ca au inchis cateva strazi? Sunt doar cateva strazi si daca azi e ambuteiaj, e ca soferii au uitat desi EA LE-A ZIS din timp ca se inchid strazile alea si daca azi au stat mult in trafic si nu le-a placut, sigur se vor invata minte si de maine n-or s-o mai ia pe acolo decat daca sunt masochisti. Soferii sunt de vina. Beneficiile sunt maxime. Disconfortul, eh, ce, nu eram obisnuiti sa ni se gainateze in cap toata lumea?

Eu as vrea sa stiu - poate unul din colegii mei jurnalistii afla:

1. cine a hotarat ca e bine sa avem un circuit de formula 3 pe strazile orasului?
2. cine beneficiaza de banii castigati in urma acestui circuit (mai exact in ce cartiere din Bucuresti se investeste?
3. cati pasionati de raliuri vor plati bilet la Bucharest City Challenge?
4. ce trebuie sa ni se mai intample ca sa le intoarcem spatele? sa nu mai punem botul la mizeriile pe care le invelesc in staniol si ni le servesc pe post de bomboana cubaneza comandata la casa de comenzi?
5. de ce nimeni dintre cei alesi prin vot nu pricepe ca sunt acolo nu ca sa se imbogateasca ei si ai lor ci ca sa reprezinte interesele comunitatii?

Explicatie, pt. dl viceprimar.
Bucurestiul este un oras isteric, cu strazi mai proaste decat va puteti imagina, cu un aer irespirabil, cu spatii verzi sub limita necesara, cu mijloace de transport in care functioneaza aerul conditionat mai mult in cabina soferului, cu oameni care inca se inghesuie ca sardelele in autobuzele in care temperatura ajunge la 50 de grade, cu stopuri nesincronizate, cu prea putine gradinite, prea putine apartamente, prea putine servicii de calitate si mai ales cu PREA MULTI OAMENI LA UN LOC.
Acestea sunt punctele de care ar trebui sa se ocupe alesii.
Nu Bucharest Ring. Nu imaginea Bucurestiului.
Imaginea, oricat ati incerca s-o dati cu fond de ten, e tot acneica.

Si-n final, pentru Bucharest Ring, va urez sa ploua torential si sa pice releele carelor de televiziune in zilele cu raliul.

Si o petitie pe care am de gand sa o semnez desi nu stiu exact daca va rezolva ceva dar mi-as dori sa rezolve,