25.3.10

Parfumul discret al vieţii în centru

Mirosuri îmbietoare ca în centru nu găseşti nicăieri. Unde, oare, în ţara asta te mai trezeşti dimineaţa în mirosul dulce al uleiului încins pentru gogoşile aurii ? Unde te mai trezeşte mirosul discret al mâncării de fasole boabe făcută dimineaţa la prima oră?

Şi dacă până acum îţi lipseau toate astea, nu e nimic. Ştiu eu locaţia cea mai bună cu putinţă. Treci pe Magheru la 7 dimineaţa şi vei fi întâmpinat de toate acestea. Dacă mai ai şi norocul să locuieşti în zonă, beneficiezi de bonusuri olfactive deosebite: de la gunoiul stătut cu zilele până la mirosul crud al rahatului de şobolan care îşi trăieşte veşnicia la intrarea în blocuri.

Îţi vine să spui că ăsta-i preţul pe care trebuie să-l plăteşti pentru că locuieşti în centru? Ei, bine, şi în centru, gunoiul se aruncă pe fereastră, dacă stai de la etajul 6 în sus. Pentru că aşa au învăţat la bordeiul de unde vin cei care s-au iţit în centru sau au fost “deportaţi” din groapa Floreasca, acum ceva ani. Dar asta e deja alta poveste pe care o las pentru data viitoare…