21.5.07

Sunt un tigan imputit


Am fost cateva minute tigan imputit. I'am daruit presedintelui, in plicuri aduse de prietenii de la Agentia de Monitorizare a Presei si cei de la Rromani Criss, detergent, sapun si prosoape. Am avut la noi si apa dar nu a fost nevoie - pe cand Ion Iliescu era presedinte, prezenta lui aducea soarele. Traian Basescu ne'a dat o rafala de ploaie de vara. De unde deduc eu ca seful statului reconfirmat si cu suspendarea anulata se tine de una dintre promisiuni si ii ajuta pe fermieri. Imi cer scuze pentru ca am dat dovada de rea credinta!




Am fost, asadar, la Cotroceni. I'am lasat si o petitie. Stim, e cam tarziu, Valeriu Turcan si'a cerut scuze, in numele presedintelui meu, de la "pasarica" Antenei 1/3. Ne cerem si noi scuze ca am indraznit, totusi, sa ii aducem (cum am stiut noi) aminte presedintelui meu ca una dintre functiile sale este de reprezentare. Nu vreau sa fiu astfel reprezentat, domnule presedinte. Asta vreau sa stii de la mine si de la prietenii mei!



Ce nu pot sa inteleg, totusi, este cum de a lipsit de la miting tocmai "pasarica" de la Antena 1/3. Imi pare ca, de fapt, parte vatamata s'au simtit prietenii mei rromi, pentru care asemuirea neamului lor cu tagma noastra jurnalistica devine din ce in ce mai mult o jignire! S-ar putea sa aiba dreptate, in felul lor!




Am fost la Cotroceni. Presedintele meu nu ajunsese inca. Poate ca Nicolae Vacaroiu Intermiarul nu se da dus. Pe Traian Basescu, insa, il astepta baia de multime.




Update: Presedintele meu s-a dus la Realitatea sa se scuze/explice. Spune ca are circumstante atenuante: a fost jignit de trustul Intact. De aceea a reactionat ca atare. Apai, dragul meu presedinte, acum mai an te legasei de o alta "pasarica", de la Realitatea, cand cu inundatiile de la Rast (parca); ai trimis-o la patronul ei, sa-i povesteasca el cum a facut el avere cu banii nefericitilor de la FNI. Acum, cand te-a suparat trustul Intact, voinicule, te legasi de aia mica, in loc sa iti incorzi muschii face 2 face cu patronul ei? Acum inteleg de ce nu ti-ai cerut personal scuze, ci prin purtatorul de cuvant!


Update suplimentar: Treaba se impute, din pacate... "Stinkende Zigeunerin" face cariera! Presa germanofona informeaza, nu se joaca. Pe altele nu m-am uitat.
Tocmai acum, cand defileaza artistii bucuresteni la Viena. Cum ziceam: galeata plina cu lapte, rasturnata, la final de muls, de vaca!


Later edit (ca sa nu mai spun iarasi update): Doamna Alina Mungiu Pippidi se revolta, pe blogul Ioanei Avadani. Nu ma leg de niste virgule puse aiurea, caci - probabil - avem de-a face cu graba. Dar as vrea sa stiu ce pozitie a avut domnia sa in confruntarea Ion Cristoiu - Gabriela Adamesteanu. Nu de alta, dar nu e vorba numai de functii, in cazul Basescu - "pasarica"... Si as mai vrea sa stiu cum i-au picat doamnei analist politic toate epitetele de prost gust scrise la adresa ei sub semnatura anonima in Romania Mare de-a lungul vremii!

cu sapun & prosop

noi, tiganii, dam navala la cotroceni!

Cum ziceam: d'aia!


M-au lasat cu totii sa ii mulg. Si, cand sa ma ridic de pe scaunel, au dat cu copita in galeata de lapte!