14.2.09

Să salvăm G7, tovarăşi!

Cetăţenii statelor puternic industrializate din lumea asta adânc afectată de criză au nevoie de suportul nostru. Nu putem rămâne indiferenţi la zbaterile omenirii acum, când, iată, soarta ne lovi atât de crunt.
Sub înţeleapta conducere a primului ministru Emil Boc şi, mai ales, sub înaltul său patronaj, România va putea salva economiile germanilor. Visul de aur al înaintaşului din Scorniceşti va prinde în curând viaţă: totul la export, tovarăşi!

Micul Sandero, revoluţia rutieră urbană, va izbi din plin portofelele unei bune părţi a celor ce trăiesc în Bundesrepublik, obligându'i să verse imensa sumă de 5000 de euro în portofelele unor veroşi intermediari, samsari de autoturisme aduşi în pragul falimentului de inconştienţa marilor controlori ai finanţelor capitaliste. Restul de 2500 de euro pâna la preţul real din vitrinele federale vor fi scoşi din visteria publică sub forma unei prime de casare a maşinilor mai vechi de nouă ani.

Tocmai de aceea, noi, românii, am decis să sărim în ajutorul săracilor acestei lumi în criză şi să introducem măsuri de protecţionism economic, obstrucţionând pe cât posibil circulaţia banului în propria noastră ţară. Aşa cum marele popor sovietic ne'a învăţat, dacă duşmanul de clasă face o clădire în cinci colţuri, noi o vom face în opt. Dacă duşmanul de clasă decide că maşinile trebuie să aibă nouă ani vechime, noi mai punem unul cel puţin! Dacă duşmanul de clasă încurajează consumul cu o primă de casare de 2500 de euro, noi... noi... Alo, mai sunteţi pe fir? Alo? Nu se mai aude!

Mda, pentru că noi suntem mai bine aşezaţi, oricum, decât bieţii germani, prima noastră de casare este mică. Mult mai mică. Din ce în ce mai mică.

*

Dragă domnule Nemirschi, mi'ar fi jenă. Nu numai pentru că nemţii dau de 2,5 ori şi încă puţin mai mult ci şi pentru că - sau mai ales pentru că - atunci când matale vii şi spui că (în marea sa mărinimie) Guvernului Boc a crescut prima de casare de la 3000 RON la 3800 RON te comporţi ca şi cum, în prostia noastră brucaniană, n'am ştii nimic despre cotaţia leului, then & now!

Onoare muncii!