12.1.09

Argonauţii. Azi: Fenechiu cel cu lâna la gură

Tatăl politic al înţelepţilor Chiuariu, Adomniţei & David este trimisul permanent la gâlceavă al PNLului. Cum e rost de o apariţie televizată, hop şi şmecheraşul de Relu Fenechiu.
Şi mi ţi s'a'nfoiat în seara asta în pene Fenechiu şi mi ţi s'a zburlit la eternul domniei sale prieten Nechita de la PSD Iaşi când a venit vorba de Gabriel Oprea. Şi, cum stătea el, Fenechiu, suveran, detaşat, de la anvergura unei siguranţe pe care numai adăpostul opoziţiei parlamentare ţi'o mai poate da, şi cum glăsuia el, Fenechiu, ca un tată politic triumviratului din prima frază a primului paragraf, hop că scăpă din gură un porumbel care se trezi să ciripească o veche înţelepciune - cea cu aşchia şi trunchiul.
Ţanţoş, nevoie mare, ca să ajung odată la subiect, Fenechiu argumenta, stăpân pe sine şi cu un aer de superioritate, posibile motive morale de demitere a unui ministru:
- (...) că, poate, nu a mărit salariile profesorilor, aşa cum a promis partidul în campanie; sau că nu a trimis un argonaut în spaţiu!

Domnu' Prunariu, n'aţi vrea dumneavoastră să plecaţi o tură în căutarea lânii de aur?

Măi, hahalerelor!


Nu vă fie frică, Vulpea nu uită şi nu iartă! Iar dacă Şuţu ştie ce spune, am scăpat de dracu' şi vine tac's'u!