9.6.08

802. Grame.

N'am stat cu aparatul de pozat la îndemână da' cred că l'aţi văzut şi voi cum l'am văzut şi eu. Era ROMÂNUL nostru. Ăla! Chiar el! Cu lanţu' - da' lanţ, tată! - coborându'i de la gât, peste păru' viril ce îmbrăca bustul altfel nud, până pe burta bine susţinută de un brăcinar care nici el nu părea întru totul mat; aştepta să înceapă reprizia a doua, înjurând antreprenoarea (termen care - NO RACISM! - a înlocuit anterior postatul piranda) că nu vine cu seminţe!
Ce s'or mai fi râs franţujii când l'au văzut... Lasă, să se simte bine ei, La Noire Nation, descendenta din flori a lui La Grande Nation!

Rent-a-car? Cateva lucruri de stiut.

In atentia turistilor nevinovati: (poate ar trebui sa scriu in engleza)
Un cetatean roman a incercat sa inchirieze o masina. Inchipuindu-si ca in Romania lucrurile se intampla ca peste tot in lume a facut ce se face peste tot in lume.
Pasul 1:www.google.com search rent a car
Pasul 2: a sunat la primele cinci companii afisate.
Unii au raspuns, altii nu. Unii au raspuns amabil, altii sunt probabil deja miliardari si li se rupe de clienti.
Capcane:
Preturile afisate pe site-urile companiilor nu sunt intotdeauna cele reale. Intre timp au mai crescut dar n-au avut vreme sa faca update pe pagina de net.
Garantiile sunt de doua tipuri: 1. 20-30 de euro nereturnabili inexplicabili.
- Bine, dar pentru ce?
- Domnule, atunci da-mi 10.000 de euro pe masina si daca nu te intorci cu ea n-ai decat sa te speli cu ea pe cap.
2.200 de euro returnabili cu conditia ca masina sa n-aiba nici o zgarietura.
- Dar masinile astea nu sunt asigurate?
- Sunt, dar daca masina sufera vreun accident fie el si minor, nu produce cat sta la atelier. Deci, 200 de euro.
Contractul O singura chestie i-a sarit romanului nostru in ochi: daca in ziua in care masina trebuie sa fie returnata, clientul intarzie cu cinci minute peste ora stabilita, surpriza e ca se taxeaza intreaga zi.
Ai zice ca primesti o masina boboc, curata, aspirata, la timp.
A stat omul jumatate de ora. I-au adus (de la Baneasa) o masina innobilata cu noroi cam peste tot. Soferul care o livra fumase bine-merci (nervos, deh) la volan.
- Dar nu trebuia sa fie curata masina?
- Ba da, dar n-am avut timp.
- Bine, merci, nu mai am nevoie.
- Ba, sa te... si sa-ti... de client.

Desigur nu-s toti in halul asta. Doar cativa.

Fotbal 1. Apă 0


Sigur că'mi pasă ce se întâmplă diseară, sigur că mi'e frică de ruşine şi/sau dezamăgire, sigur c'aş vrea să câştige ăia'n galben, diseară... Sigur că nu doar asta e ci m'aş chiar bucura (more or less fotbalistic) să le'o şi tragă franţujilor puţin - nu mult, cât de un gol avans pentru ai noştri.
Dar în vremea asta, meciul se dă cam aşa: pe de o parte avem miliarde (în euro), din care picură şi peste ăştia de vreau eu să câştige diseară - iar de cealaltă parte, câteva naţiuni invocă pe Allah şi Dumnezeu şi Yahve şi cum i'or mai zice şi îl scot la înaintare când, de fapt, miza sunt sursele de apă. Şi, atunci, în vreme ce Allianz Arena sau Auf Schalke arată ca un OZN care loveşte, frate, MiGurile româneşti sau pagina de web a Gardianului, puştanii din Siria (Şi, probabil, prin Negevul Israelului e la fel) au fix ce se vede în fotografia de mai sus.
Nu vă pasă, nu?
Las' c'a ieşit iar Onţanu.
Aţi observat diferenţele de temperatura dintre zile şi nopţi, anul acesta? Se cheamă (chiar dacă nimeni nu'i spune încă pe nume) semne de deşertificare!
Hai, România!

Poze, nu vorbe!


Am uitat să scriu. Nu mai am forţă să leg cuvinte, să descriu imagini, să conjug verbul la o diateză rapidă... Nu cred c'am să mă aştern să povestesc toate câte le'am văzut în fraze pe hârtii, fie ele şi virtuale. Am îmbătrânit, am ucis neuronii, am uitat...
Am să las culorile şi umbrele să împrăştie arome după cum ştiu ele mai bine. Pentru început, puţin Damasc, în pas alergăreţ - pe Trenul Personal.

În locul a 1000 de cuvinte...