9.12.08

Taxa peste ochi

Azi, mai spre orele lui PM, 9AM a găsit asta prin Cotidianul:

Taxa de poluare auto triplata se plateste deja, cu o saptamana mai devreme decat anuntase initial Guvernul. Guvernul va repara insa astazi, printr-o erata, haosul creat de ordonanta de triplare a taxei. De maine si pana pe 15 decembrie, taxa poate fi platita la valorile actuale, mai mici.

Dimineaţă am primit de la Provinciala următoarea poveste:

am un coleg disperat; acu'o luna si-a adus din Germania un Opel din 2000; a dat pe el 3000e; s-a mai imprumutat de bani ca sa plateasca taxa (la euro 2 taxa ar fi fost cam 2200e) sa nu-l prinda 15 decembrie; s-a dus ieri la FISC...nu iau luat banii ca n-avea actele traduse si legalizate; s-a dus dimineata cu tot ce trebuie, dar surpriza lui a fost mare; programul de la fisc era blocat; mai tarziu iau dat drumul dar cu noile taxe care au fost publicate, se pare, in Monitorul Oficial de ieri....colegului meu nu-i ajung banii; trebuie sa plateasca vreo 4300e...vreau sa-ti spun ca vorbeste singur

Cu countdownul în coastă

La ceasul meu mai arată 42 de minute până la marea întâlnire, deci o oră şi umpic până la declaraţiile de presă.
Acuma, dacă de capul listei de pe Antena 3 e ceva, păi, frate, cu Adriean Videanu la Dezvltare Regională Durabilă, bancurile cu "o să umple ţara de borduri" vor fi ultrarăsuflate. Cum dracului să dai pe mâna unuia care a făcut praf Bucureştii tot banul ce vine de la Bruxelles?

Odă pentru un filament


Bun, nu mă pricep eu foarte tare, în ciuda diplomei de bacalaureat cu calificarea electroenergetician. Şi se prea poate ca realitatea tehnică să fie de partea lor.
Viaţa, lumina, viitorul... ce mai? NIMIC nu va mai fi niciodată la fel după 2012 sau 2013 (n'am reţinut exact, era la radio, eram în trafic...) când, aşa a decis tanti Comisia Europeană, becurile cu filament vor fi - pur şi simplu - interzise!

Şi pentru că ei vor să'l interzică, pe nenea ăsta, becul lui Edison (pe care, de fapt, nici nu l'a inventat Edison ci vreo 22 de edisoni mai mici înaintea lui), eu, de câte ori am să ajung la cumpărături, am să cumpăr câte un bec cu filament şi o să le pun la păstrare, într-un colţ ascuns de pivniţă - şi tot acolo am să le folosesc, în clandestinitate, după ce va intra în vigoare prohibiţia! Unul câte unul. Şi sper să mă sting înaintea ultimului bec cu filament al rezistenţei subterane!

Adio, bec cu filament al copilăriei mele. Nimeni (cu excepţia lămpii lui Ilici, pe vremea lui Ceaşcă) nu a ars pentru mine cum ai făcut'o tu!



LE: ştirea. Deadline-ul este septembrie 2012.