25.6.07

Greva Strike. Fragil.



Domnul din figura de deasupra a venit, o data cu ministrul Justitiei, de la Iasi. Nu i-au dat birou, i-au luat. Si, de fapt, nu era un birou ci locuinta pe care o avea in Dulcele Targ. Dansul (ca e de la Iasi) ar fi venit mai devreme dar, spune, a asteptat sa termine sesiunea la Facultatea de Filologie, sectia de Limbi Straine. Asa ca, acum, si-a facut timp sa vie la Bucuresti, si-a luat cursuri - de engleza, de franceza - si s-a postat in fata treptelor Ministerului Justitiei, unde face greva foamei. Hunger Strike. Greva Strike. Justice. Fragil. Apucati aici! Nu rasturnati!
Dat fiind afisajul care spune ca Stationarea persoanelor neautorizate este interzisa colo-sa, in fata institutiei cu bandaj la ochi, balanta in mana stanga si sabie in dreapta, am sa depun, in baza legii 544, o cerere solicitand Ministerului Justitiei sa ma lamureasca daca e nevoie de autorizatie pentru a intra in greva foamei, daca greva foamei ma autorizeaza sa ma asez in fata Ministerului Justitiei, daca sangele de iesean ii confera un statut aparte grevistului din Piata Constitutiei, daca pot, at the end of the day, sa aspir la un statut de autorizat, daca da, la ce-mi va folosi (pot produce mare branza, ma pot da cu barca in Cismigiu, am dreptul sa import lana de iguana), daca am voie sa hranesc ursii in fata nefericitului grevist, daca temperaturile astea au sau nu ceva in comun cu stiristii de la teveu, daca dosarul Iliescu - revolutie + mineriada reloaded in instante civile se va incheia cu vreo concluzie cat timp mai traieste batranul.
Ooooooooooooooo, ciuaua!
Later edit: La 18:30, individul (dansul, ca vine de la Iasi) era acolo, in coltul gardului viu, cu o buche groasa, probabil un dictionar, intre talpile goale ale picioarelor, absorbit de cuvintele pe care le insira cu un creion pe marginea unuia dintre cartoanele pe care isi face veacul. La 19 astepta resemnat inserarea. Ministrul se pregatea de un dineu oficial. Urma sa iasa pe poarta principala a ministerului...

România se usucă şi cade

Acelaşi ProTV care alaltăieri ne explica nouă că urşii ies din pădure din cauza caniculei, se întreba ieri cine-i vinovat de moartea americancei. Astăzi, bătând piua pe subiectul încă mustind de rating, băieţii vorbesc despre "inconştienţă dusă până la extrem". Aceiaşi băieţi care scriau, în stilul lor vesel şi optimist, aproape legumicol, următorul îndemn: "dacă vreţi să-i vedeţi, puteţi lua chiar taxiul", dând până şi detalii cu privire la tarifele taximetriştilor.

Eu chiar nu-mi dau seama cine-i responsabil de "incident". Tot canicula, normal...

Corespondenta ordinara din Bloghisoara

Septembrie fain la Timisoara, cu Paco de Lucia cap de afis (14-16 septembrie).