7.5.07

A murit Octavian Paler


Acum circa o oră. Site-ul Cotidianului publică în seara aceasta ultimul editorial al scriitorului, care va apărea în ediţia tipărită de mâine.

Avea 80 de ani.

Sit tibi terra levis.

Eroii nu seaca niciodată

Cică de azi începe campania: "Donează sânge! Fii erou!", organizată de Societatea Studenţilor în Vampi..., pardon, Medicină din Bucureşti.

În Capitală, eroii pot dona sânge pe lângă Eroilor, adică la Facultatea de Medicină Generală UMF 'Carol Davila', între 8 şi 10 mai, între orele 8,30 şi 12,30. Dar, atenţie, eroismul le este accesibil doar celor între 18 şi 60 de ani. Pe parcursul celor trei zilei, organizatorii speră ca în fiecare centru universitar să recolteze 150 de litri de sânge de la aproximativ 350 de persoane.

Aşadar, să curgă sânge!...

Macarale...



Da! Este!
Baietii s-au apucat de muncit la pasajul Basarab. Altfel era imposibil ca macaraua aia sa se prabuseasca fix peste zidul fabricii de bere din preajma garii Bucuresti Nord Gr. B, azi, luni, 7 mai, cu doua zile inainte ca Europa sa implineasca 50 de ani "impreuna"!
Restul e, neschimbat, ca in precedenta poveste...




Cica s-a pornit o ancheta a politiei. Sa afle cauzele prabusirii macaralei care (scrie tot pe Hotnews) era cam veche. O fi condus macaragiul cu viteza, n-o fi cedat trecerea, o fi luat pasageri pe scara...

Update: Conform unei dispute televizate, desfasurata ieri seara sub ochii atenti ai telespectatorului de ocazie Sprancenatu', ansamblul de cladiri din incinta fabricii de bere reprezinta monument istoric si e, ca atare, cat de cat protejat de buldozere; ceea ce pune intr'o cu totul alta lumina spectaculoasa prabusire a camionului-macara care, cica, era destul de vechi; suficient de vechi pentru a rani un monument istoric, oare?

Cainele petrecaret de paza a democratiei


Ei, bine, asa cum am promis, imagini necenzurate de la o petrecere cu multa bere pentru cainele de paza al democratiei! Si daca vreti ca el sa renunte la dintii de carton, semnati pentru initierea unui proiect de lege care sa oblige mogulii din mass-media sa confere transparenta surselor de finantare a presei!