17.9.07

Videanu face trotuarul

Am aflat, vineri seară, la ştiri, că videanul din capu' la Primăria Generale a convocat o hartă în powerpoint, o baghetă de lemn ceva mai lungă, un microfon şi vreo câţiva ziarişti să ne arate nouă câte ouă a făcut el până la linia moartă de 15 septembrie. Adicătălea, ne-a spus primarele, că drumurile noastre toate-s gata şi că ce vezi, iubitule, nu e ceea ce ai putea crede, nu e ceea ce pare a fi! Adicătălea (din nou) resturile de şantiere sunt doar finisaje la trotuare!
Luni dimineaţă, pe strada Coralilor, unde m-am mai inspirat anul ăsta, în acelaşi şanţ, de câteva ori, am învăţat să îmi traduc cele emanate din ditamai videanul:


Şi - moamă, zic - ditai trotuaru' o să fie, de-o să mă umplu de respect.
Numai biata stradă a Coralilor sărbătoreşte două luni de dezinteres şi (când plouă - şi, pen'că'i toamna, o face destul de des) piste de rafting. Iar dacă videanul ăsta n-ar fi de ajuns, mai puneţi la socoteală şi câţiva mitici de toate neamurile (inclusiv unul de Maramureş, că se duce dreac' şi ultima speranţă) care s-au găsit să parcheze pe singura bandă disponibilă, azi dimineaţă, pen'că trebeau să-şi aducă la şcoală progeniturile şi să se lămurească dacă domnişoara învăţătoare este o promiţătoare viitoare asistentă personală.
Menţionez pe această cale că de jur împrejurul şcolii cu pricina există o zonă de blocuri nou construite (ca şi şcoala, de altfel) şi că erau locuri suficiente de parcat.
Vă rog să dispuneţi după caz. Cu stimă...