4.2.08

Mi-e dor de UPC!

Asadar, am trecut granita frumosului sector sase si locuim acum chiar la marginea unui cartier rezidential, cunoscut sub denumirea de "Rosu". Evident, noi nu suntem in cartierul rezidential ci peste drum de. Pe Apusului. Blocul nostru este cap de coloana deci apa calda mai intre 8 si 10 seara, asa.
Strazile din jur au nume poetice cu o sonoritate aparte: Ghirlandei, Aragonitului... Pe astea le-am tinut minte ca asa se numesc si statiile de 178. Inca nu merg cu 178 dar ma pregatesc sufleteste sa incep.
Dar nu despre geografie si transporturi voiam sa vorbesc (desi BD Iuliu Maniu pare destul de lat pentru toata lumea pana in fata la Apaca, unde se stranguleaza brusc pana dincolo de Cotroceni)ci despre telecomunicatii.
Am crezut ca mai rau decat sa fii abonat UPC nu exista pe lume. Gresit.
Ne-am mutat de marti. Pe podeaua uneia din camere am gasit stb-ul pentru Dolce. Bun. Sunat la Romtelecom, foarte draguti, de departe cei mai draguti. A durat cam 2 minute sa ne abonam la pachetul pentru copii si la HBO si sa aflam data la care trebuie sa mai sunam o data sa scapam de pachetul de canale de sport. Am inceput sa cautam apoi modemul de cablu, obisnuiti fiind cu clipocitul verzui al ledurilor modemului de la UPC. Dupa mai multe discutii telefonice cu proprietarii apartamentului am aflat ca nu avem modem. Se baga direct firul. Pus mana pe telefon sunat la RDS RCS.
- Scumpa doamna, ne-am mutat de curand si incercam sa ne conectam la net. E adevarat ca nu trebuie modem?
- Nu va trebuie pentru ca blocul dumneavoastra este cablat cu fibra optica.
Yuppie! Fibra Optica, trai neneaca, sa vezi ce zburdam de-acu pe valurile netului, cine o sa mai fie ca noi.
- Bine, dar nu merge. Puteti sa trimiteti o echipa sa ne mute si noua cablurile dintr-o camera intr-alta si sa ne conecteze la net?
- Echipele nu mai lucreaza la ora asta dar o sa inregistram sesizarea dumneavoastra si in 2-3 zile maxim veti fi contactati.
- Poftim? 2-3 zile? Dar mie imi trebuie acum! Nu peste 2-3 zile.
- Imi pare rau nu va pot ajuta mai mult, eu pot doar inregistra sesizarea si ea ajunge la serviciul tehnic.
- Dar nu puteti sa imi faceti legatura la serviciul tehnic sa vorbesc direct cu un sef de echipa, ceva?
- Nu exista aceasta posibilitate. Dar spuneti-mi un interval in care e cineva acasa si lasati-mi un numar de telefon si va sunam noi.
Era marti seara. Ora 18. Astazi e luni, ora 10. In curand se implineste o saptamana de cand stam de vorba cu departamentul de relatii cu clientii de la RDS-RCS. Relatiile cu clientii inseamna in general: va preiau sesizarea si o dau mai departe.
Nu pot face mai mult pentru dumneavoastra decat sa adaug o urgentare la sesizare.
Dupa 10 urgentari, spume la gura, amenintari cu OPC-ul, inscriere in audienta, cereri repetate de a discuta cu seful departamentului de relatii cu clientii, cu directorul tehnic, cu biroul de presa, cu secretara patronului... in continuare nu avem net.
OK, tot ce-a fost frumos intre fostii proprietari si RDS s-a terminat. Ne luam jucariile si plecam, plecam laaaa.... Clicknet! Vineri dupa-amiaza. Sunam din nou la Romtelecom. Ne explica. Frumos ne explica. Trebuie doar sa ridicam modemul gratuit de la un magazin. Conectarea nu costa nimic pentru ca ti-o faci singur. E deschis pana la 19. Se arunca barbatul in taxi si se duce la reprezentanta cea mai apropiata a Romtelecom. Acolo afla ca fara buletinul proprietarului abonamentului nix modem gratuit. Proprietarul locuieste la 30 de kilometri de Bukresh.
Renuntam la Clicknet. Trecem pe o retea de cartier. Astia-s baieti de treaba, le e foame, sigur vor veni si noaptea sa monteze. Va sunam noi, au zis si baietii de cartier. E posibil in 48 de ore sa va conectam. Da, lucram si sambata. Teoretic, maine suntem la dumneavoastra.
Practic... Nici azi nu avem net.
Ieri seara pe la ora 20 ne-a sunat cineva. De la RDS, de la tehnic. Sa ne intrebem care e problema, de ce sunt peste 10 notificari de urgenta, ce arde atat de tare?
Aha, deci nu merge. Bine, o sa va mai sunam noi. Cand sunteti acasa?
Credeati ca UPC isi bate joc de clienti? Noooo, UPC sunt mici copii!
Incercati sa va conectati prin RDS-RCS, o companie care nu poate face mai nimic pentru dumneavoastra!