26.10.07

Pe Teodora o dor manutele

Liana Stanciu nu este prietena mea. N-avem prea multe in comun. Sau poate ca da. Lucram amandoua la radio. Suntem amandoua mame. Mame de fete. Si cam atat. Ea e cu lumea ei, eu cu a mea. Desi nu ma cunostea de nicaieri, cand am sunat-o si am rugat-o sa imi acorde 30 de minute din viata ei, a acceptat pe loc. Urma sa vorbim despre ceva ce avem in comun: despre fetita ei Teodora.
M-am intalnit cu Liana la MagicFM. M-a privit drept in ochi, mi-a vorbit ca si cum ne-am fi stiut de o viata, am trecut instant de la dumneavoastra la tu, m-a lasat sa-i fac si poza, nu m-a intrebat cat o platesc pentru interviu. Am vrut poze cu Liana si Mihai si Teodora? Mi-a trimis. Am vrut sa aflu cum a fost la nunta? Mi-a povestit. Am descusut-o despre Teodora, a zis tot. Cand vorbea despre fetita ei, chipul Lianei se lumina. Mi-a povestit despre Teodora atat de multe si cu atat de mare drag si cu atata iubire, de parca eram prietene si nu ne vazusem de vreo cinci ani. Teodora este tot, mi-a zis ea. Intai e ea, un loc liber, apoi Mihai, alte trei locuri libere si apoi restul lumii.
I-am povestit si eu despre Irina. A zambit cu la fel de multa caldura.
Azi am aflat ca Liana se afla pe culmile celei mai negre disperari. Fetita ei in varsta de un an si zece luni a fost diagnosticata cu cancer de colon.
Nu stiu exact cat de bogati sunt Liana si Mihai, parintii Teodorei. Stiu ca operatiile ii costa undeva peste 120.000 de euro. Si daca fetita trece cu bine de operatii urmeaza recuperar, controale la fiecare 6 luni si multi ani de groaza, inca vreo cinci din momentul in care celulele canceroase sunt indepartate. Cinci ani este perioada in care in orice moment, boala poate reveni.
Am citit comentarii pe diverse forumuri. Sunt oameni care considera ca Liana merita ajutor financiar pentru Teodora. Altii zic: rusine, a ajuns Liana sa ceara bani...
Liana NU a cerut bani. Liana a incercat sa se imprumute de la o prietena. Atat. N-a iesit la rampa, nu a intins mana.
In seara asta, intr-un spital din Viena, Liana Stanciu sta langa patutul fetitei sale si probabil plange sau se roaga sau priveste in gol. Stiu sigur ca daca ar putea s-ar intinde ea in locul Teodorei si pe patul de spital si pe masa de operatie. Stiu sigur ca daca ar putea s-ar lipi de Teodora si ar incerca sa-i smulga ea insasi celulele canceroase, le-ar lua asupra ei daca s-ar putea.
Dar nu se poate.
Stiu asta pentru ca sunt mama si eu. Si mi-e frica, mi-e groaza sa ma gandesc: eu ce as face daca...?
De cateva zile Liana Stanciu nu mai este vedeta de la TV si de la radio, este doar mama Teodorei.
Teodora merita sa traiasca. Va rog, daca puteti sa ii ajutati pe Liana si Mihai, ajutati-i. Au intrat pe un drum lung, si ca sa ajunga doar in prima gara le trebuie 120.000 de euro. Dar drumul nu trebuie sa se opreasca in prima gara.
In seara asta pe Teodora o dor manutele de la branule, o dor copcile de la operatie. Teodora are un an si zece luni si o dor manutele...

Străzi din capitala europeană Bucureşti



Locul faptei - cartier rezidenţial din nordul oraşului; preţ metru pătrat de teren - cca 3000 de euro; superofertă la metrul cub de noroi. Dom' Videanu, nişte borduri, ceva?...