28.8.07

Pumnul şi ţigara

Dacă reacţia lui Ganea v-a şocat sau dacă (doar din ipocrizie) aţi simţit nevoia să luaţi exemplul unora treziţi peste noapte ditai moraliştii, lacrima Christi, nu alta, dacă vi s-a părut incalificabilă ieşirea fotbalistului, aflaţi că n-aţi aflat încă nimic! Greu îmi vine să nu spun că totul e pierdut de vreme ce, iată (prin Andressa, via Ioana Avădani), ditai liderul politic social-democrat, alesul sectorului 2, intelectual şi cu mare grijă de copiii (se laudă domnia sa), Onţanu Neculai în carne şi oase şi nimic altceva, se comportă ca-ntr-o junglă de beton din Pantelimonul BUGului.

Ce ar fi aici de spus?
Că reporterul Prima TV a ratat ştirea? Vax, probabil că se pregătea de o locuinţă ANL în sectorul lui Onţanu. Sau, poate, chiar avea probleme în a identifica ştirea din eveniment.
Că legitima apărare a lui Ganea (calificat sau involuntar, gestul arbitrului se numeşte furt), oricât de iresponsabilă şi de neacceptat ar fi, nu e nimic faţă de atitudinea unui nenorocit de funcţionar public cu restanţe la cei şapte ani de acasă dar devenit golănaş pesedist pe lângă care Cristian Diaconescu se străduie în zadar să dea prestanţă stângii?
Valori social-democrate, Onţene, ai? Apartheid se cheama şi - cum spuneau sursele citate mai sus - atitudine de fucking sudist şi - de ce nu? - fascism.
Că avem o clasă politică mizerabilă?
Mirceo, Prostănacule, dacă erai Kurt Beck iar Jürgen Bigalke ieşea la Falkensee pe stradă şi îi stingea ţigara în palmă unui (Cezara, te rog, nu mă da la CNCD!) ţigan român care tocmai ce aruncase pe jos mucul acelei ţigari, apăi Bigalke ar fi pierdut sprijinul politic al SPD şi i s-ar fi întocmit repede dosar penal şi demisiona instantaneu, unde mai pui că nu doar Bild ar fi urlat ca descreieratul! Da' tu, Mirceo, visându-te premier de tranziţie prin CEx-uri de PSD, n'ai timp de realitate şi ştii tu, life is what happens while you're making plans! Aşa că vezi ce planuri îţi faci şi cu cine şi, mai ales cine'ţi face planurile... Aşa-i, Traiane?
A propos de Traiane - Căline, tată, ai un motiv cât se poate de serios să îl dai jos pe unul din cei doi primari PSD din Capitală. Da' nu-i aşa, domnule prim-ministru, că nu te coafează să tulburi de tot apele? Da' ce mă mir? Ruşanu avea ieri dreptate: azi nu se va vorbi decât despre vânzarea Rompetrol şi, undeva în subsol, de moţiunea Prostănacului; n-am văzut un ziar să urle, azi, despre gestul lui Onţanu.

Cu atât mai puţin se va sinchisi cineva dintre politicieni de violenţa din fotbal. Când toate partidele ţin şedinţe cruciale fix la mare, îi lasă lui Mitică privilegiul de a legifera (după chipul şi asemănarea lui). Mai sunt vreo câţiva care merg la meciuri, că e popular să dai cu zâmbetul la bliţ în tribună. Când e să îşi pună neuronii la contribuţie, ia-i de unde nu-s. Nu pe ei, că ei sunt - la televiziune, în circuit. Pe neuroni.



Locuinţă familială în sectorul social-democratului Onţanu.

Românul va înţelege din nou că legea sunt şi mi-o fac eu; va înţelege că dacă sistemul te omoară cu dreptatea în mână şi apoi tot pe tine, mortul, te găseşte vinovat, e mai simplu să îţi faci singur dreptate. N-au idee cum să rezolve asemenea probleme. Oricum nu-s de teapa lor. Nu-s reglementări care să aducă bani iar despre voturi nici nu mai vorbim, aşa că nu contează. Pot da o ordonanţă de guvern prin care să interzică datul cu pumnul şi stinsul ţigării în palmă. Îl vor suspenda 24 de etape pe Ganea, se vor face că nu au auzit de crima lui Onţanu. Şi românul va inţelege exact ce va voi să înţeleagă.