3.5.07

Dacă doriţi să revedeţi

Am primit un comunicat. Şi m-am cam speriat, fiindcă sună cam ciudat.

Bucuresti, 02 Mai 2007 - În noaptea de 4 spre 5 mai, cea mai mare mişcare de tineret din ţară, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, este alături de Autoritatea Naţională pentru Tineret în cadrul proiectului „Noaptea Albă a Tinerilor” prin care tinerii din toată ţara vor avea parte de o noapte plină de distracţie şi activităţi.

Bag de seamă că cercetaşii ăştia sunt un fel de pionieri ai post-tranziţiei (pentru generaţiile care au deschis biberoanele mai târziu, pionierii ăştia n-au nici o legătură cu adidaşii. Poate doar cu ăia de porc). Numai că, spre deosebire de vechii pionieri, ăştia au şi o noapte albă. Mare chestie! Şi uite şi ce vor face în noapte asta albă:

În Bucureşti, activităţile au loc în Complexul Tei şi vor cuprinde printre altele, jocuri cercetăşeşti, proiecţii de filme în corturi, foc de tabără şi nu în ultimul rând un „Caută comoara”. Cu această ocazie, va fi prezentat bucureştenilor proiectul „Răsăritul Cercetăşiei”.

....................................................................................................................................................................

Se anunţă o noapte plină în toată ţara! Distracţie plăcută, ca doar e NOAPTEA VOASTRĂ, A TINERILOR!

Habar n-am ce-i ăla "un Caută comoara". Oricum, tot pentru generaţia mai recentă, o constatare: dragi copii, nu s-au schimbat prea multe de pe vremea pionierilor. Limbajul a rămas cam acelaşi. Din lemnul pomului care-i dă numele complexului bucureştean de mai sus.

Fascinanta Netrebko!

Dirty Dancing?
Postasul suna intotdeauna de doua ori?
Diamonds are a girl's best friend?

Ntz! Anna Netrebko si Rolando Villazon intr-un inedit Manon pus in scena de Vincent Paterson la Unter den Linden Staatsoper din Berlin!


Update: "(...) le plus haut degré de la culture consumériste avec tous ses avantages et ses inconvénients (...)", scrie Tageszeitung, preluat de Courrier International, dar recunoaste: "(...) Anna Netrebko donne tout. Elle n'est pas une diva inaccessible et capricieuse ; elle semble plutôt être la plus impliquée du spectacle, et on l'admire car elle joue toutes les émotions avec légèreté et sans effort." Cronica originala, in germana, aici. Frankfurter Allgemeine Zeitung (da, nemtii aia odiosi care l-au publicat pe Karl-Peter Schwartz, spre furia unora de pe malurile Dambovitei) pare de-a dreptul revoltat de punerea in scena si conchide: "Adieu, Manon"! Acuma, multora dintre nemti nu le-a placut nici Evgheni Oneghin regizat, la Bonn, pe scena lui Beethovenhalle, in 2004, de Silviu Purcarete (care, la drept vorbind, a fost mult mai cuminte, aproape conservator, as spune, si mai subtil cu simbolurile decat in piesele regizate la Odeonul bucurestean).

Nu mai crede in povesti!


Ai dreptul sa stii cine te informeaza!

Argumentul initiatorilor: "(...) Vrem sa consumam critic presa, emisiunile sau articolele de specialitate, cunoscand care sunt afacerile conexe ale realizatorilor, administratorilor sau proprietarilor de media; vrem sa le cunoastem atat afacerile cat si comportamentul profesional. Intr-o presa aruncata de o parte si de alta a fileului intereselor politico-financiare, vrem sa alegeti informatiile si comentariile corecte (...)"