3.5.07

Dacă doriţi să revedeţi

Am primit un comunicat. Şi m-am cam speriat, fiindcă sună cam ciudat.

Bucuresti, 02 Mai 2007 - În noaptea de 4 spre 5 mai, cea mai mare mişcare de tineret din ţară, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, este alături de Autoritatea Naţională pentru Tineret în cadrul proiectului „Noaptea Albă a Tinerilor” prin care tinerii din toată ţara vor avea parte de o noapte plină de distracţie şi activităţi.

Bag de seamă că cercetaşii ăştia sunt un fel de pionieri ai post-tranziţiei (pentru generaţiile care au deschis biberoanele mai târziu, pionierii ăştia n-au nici o legătură cu adidaşii. Poate doar cu ăia de porc). Numai că, spre deosebire de vechii pionieri, ăştia au şi o noapte albă. Mare chestie! Şi uite şi ce vor face în noapte asta albă:

În Bucureşti, activităţile au loc în Complexul Tei şi vor cuprinde printre altele, jocuri cercetăşeşti, proiecţii de filme în corturi, foc de tabără şi nu în ultimul rând un „Caută comoara”. Cu această ocazie, va fi prezentat bucureştenilor proiectul „Răsăritul Cercetăşiei”.

....................................................................................................................................................................

Se anunţă o noapte plină în toată ţara! Distracţie plăcută, ca doar e NOAPTEA VOASTRĂ, A TINERILOR!

Habar n-am ce-i ăla "un Caută comoara". Oricum, tot pentru generaţia mai recentă, o constatare: dragi copii, nu s-au schimbat prea multe de pe vremea pionierilor. Limbajul a rămas cam acelaşi. Din lemnul pomului care-i dă numele complexului bucureştean de mai sus.

4 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. muchas gracias, senor. add me, please do!
  ariba, ariba!

  RăspundețiȘtergere
 3. "Cauta Comoara" e jocul acela cercetasesc cu degetul prin nas, cand te plictisesti, sau cand esti ingandurat nevoie mare, si nici nu-ti dai seama. Pe la noi i se mai zicea si "Jocul cu bilutzele", sau si mai simplu, "Bilutza". ;o)
  Cat despre focul de tabara, focul deschis e interzis in parcuri si-n spatiile publice, cercetasii contravenienti putand fi pasibili de amenzi contraventionale de pana la 50.000 RONi contraventionali. Eu le doresc... mult noroc bun! Sau cum s-o mai zice si pe la astia. :D

  RăspundețiȘtergere