2.3.08

Rândaşu e pe TV, ura, leliţa mea...


Bă, voi de ce dracu’ nu aţi ieşit cu găleţile aseară pe uliţă? Doar vi s’a transmis avertismentul cod galben. Sau nu vă uitaţi la televizor? Mama voastră de inundaţi! Belea, alta… Voi ne mai lipseaţi!

Nu ştiu care’i starea de moment la Botiza dar mi’aş dori să nu aibă current. Nu de alta dar s’ar putea să îi apuce pe unii furia, acolo, la Botiza, dacă l’ar auzi vorbind la Realitatea pe Sorin Rândaşu, ceva director de dispecerat, şef de operaţiuni sau cum s’o mai fi numind în fişa postului jobul pe care îl de la Apele Române.

„Au fost transmise încă de ieri avertismentele de cod galben!” Păi, vedeţi? Ce v’am zis? V’am zis că v’a zis! Ce mai vreţi? Să vină cu excavatoarele şi să consolideze malul? Băi, voi sunteţi normali la cap? Ia, hai, număraţi’vă. Câţi sunteţi voi, acolo? Ia, vedeţi, cât vă iese? Scădeţi copiii. Aşa. Şi scădeţi’i şi pe ia de au plecat în Italia. Aşa, ia vedeţi: câţi aţi rămas? Bun, ia să vedem, câţi mai mor până la alegeri? Păi vedeţi? Ce excavatoare, bă? Ălea costă, costă aparatele, costă motorina, costă orele de muncă, voi ce credeţi? Bani mulţi, numa’ buni de turnat un cadou electoral acolo unde sunt mai mulţi votanţi...

Corespunzând perfect portretului robot al funcţionarului public român cocoţat în vârful ierarhiei după o luptă în care – dacă ar fi fost nevoie – ar fi călcat şi peste cadavre, Rândaşu recunoaşte cu seninătate că ştie că situaţia se repetă de ani buni la Botiza şi că - nici n'o să vă vină să credeţi! - există un plan de măsuri aprobat în 2007 şi care urma să fie transpus în practică începând cu fix 3 martie 2008. Gunoaielor...

Bine că nu te’au auzit oamenii ăia când, cu cinism, ai decretat că ce li s’a întâmplat lor nu e grav, pentru că România a trăit experienţele 2005 şi 2006.

Mentalitate de cioclu, tipică administraţiei româneşti, indiferent de nivel. Dacă unui român i se prăpădeşte gospodăria, nici măcar nu contează. Aleşii neamului şi instalaţii lor merg pe principiul „românul nepăţit se cruceşte şi mulţumeşte Cerului că nu i s’a întâmplat lui”. Românul cetăţean, individul, ăla pe care, dacă ar trăi în Germania, Constituţia l’ar plasa în primul articol (care spune din capul locului că demnitatea cetăţeanului este inviolabilă), omul nu are valoare decât când se adună cu alţi cetăţeni români şi se transformă în masă electorală cu valoare critică.

PS: A propos, ştie careva, poate vreunul dintre jurnaliştii care au plecat pe nepusă masă din Caravana JN, de la Cheia, spre zona sinistrată, ce s'a ales din banii (oho, şi încă ce bani!) trimişi sinistraţilor din judeţul Bistriţa, din satul lui Rebreanu? Dacă nu ştiu jurnaliştii, poate ştie comdandantul poliţiei judeţene ceva de provenienţa banilor cu care i'a fost modernizat sediul!