22.6.07

Latra Ciuaua la Reuters

Mai spre orele siestei, astazi, pe Hotnews se cocotase o stire despre un comentariu Reuters pe marginea reformei Justitiei din Romania sub guvernarea Tariceanu 2.
Acum a stat; adica a disparut; linkul se duce direct la prima pagina, necum la stirea cu pricina. Daca stiam, salvam stirea sau dadeam un screenprint.
(PS: Mi-a dat Sprancenatu' un link activ, pe Antena 3)
(Later edit: S-a remediat si la Hotnews!)

In schimb, Ministerul Justitiei a transmis celor de la Hotnews un comunicat - drept la replica prin care anunta ca Reuters vor trebui sa-si ceara scuze publice pentru ca, intre altele:
"(...) Informatia potrivit careia “lupta anticoruptie a intrat in marsarier” este neadevarata. Numai in ultimele saptamani un fost prim-ministru, un ministru in functie si un fost presedinte al Romaniei au fost pusi sub acuzare sau trimisi in judecata (...)"

Domnule ministru, stiti, instrumentarea unui dosar dureaza ani de zile inainte de a se formula capete de acuzare. Cu atat mai mult in cazuri atat de grave ca cel al implicarii numelui unui fost sef de stat in presupuneri de genocid si crime impotriva umanitatii. Asa ca daca procuratura militara a gasit ca Ion Iliescu se face vinovat de acele delicte pentru care a fost nominalizat zilele trecute ca fiind faptas, acest lucru se datoreaza unei investigatii demarate si derulate inainte ca dumneavoastra sa faceti saltul pana in Guvern. Pe de alta poate nu ati aflat, dar, intre timp, dosarul ce contine acuzatiile grave la adresa lui Iliescu a fost inchis ca fiind lipsit de validitate juridica. Ceea ce, utilizand o formula preluata din jargon automobilistic, se cheama ca a fost o miscare in marche-arriere, adica in marsarier - sau, cum spune nea Costel, sofer de maxi-taxi pensionat, marsalier.

Pe de alta parte, pot fi de acord cu dumneavoastra cand observati ca jurnalistul Reuters nu a solicitat un punct de vedere oficial din partea Ministerului. Dar, domnule ministru, poate nu ati aflat ca DEONTOLOGIE este un termen care tocmai la indeletnicirea / profesiunea individului se refera. Daca nu ma credeti, cautati in DEX. Exista si online. E pacat sa va coborati la nivelul greselilor comise (si) de o anumita parte a presei, nu?

Dura lex, asta lingvistica...

Tree spirit project, Greenspam made in USA


Daca am fi trait Dincolo de Ocean, Greenspam ar fi aratat, probabil, altfel. Scopul scuza, insa, mijloacele... Acum, intre noi fie vorba, probabil ca daca am fi spamat asa ne-am fi trezit cu o sesizare de la Traian Basescu: "Ma, pasaricilor, voi nu respectati institutiile statului? Mie de ce nu imi bombardati mesageria electronica?"

Masina ca tenesu'


Brilliance BS6, niste bare cromate si nimic mai mult

Berlina BS6, ultima isprava automobilistica a Imperiului Galben, duce mai departe renumele produselor cu mare cautare in Europa, la margine de Voluntari. Dupa ce copia chineza a BMWului X6, SUV-ul Landwind de la Jiangling, a reusit incredibila performanta de a strange (in noiembrie 2005) ZERO puncte la testul de securitate ADAC, BS6 Brilliant s-a umplut, la randu-i, de penibil, si a incasat o stea, singurica si plictisita de atata singuratate. Pentru comparatie, masinile europene sunt, de regula, cotate cu patru-cinci stele.



Jiangling X6 si mandrul manechin chinez



Jiangling X6 dupa testul ADAC


Later update: Mai bine talpi de tenisi decat cauciucuri de masina!