6.3.09

Acciza pe falimentul naţional

Eu, unul, personal, sunt cam bâtă la economie (ceea ce nu mă împiedică să fiu fan al părinţilor fondatori ai Americii).
Dar, oricât de greu de cap aş fi, tot înţeleg unele lucruri.
Înţeleg, de exemplu, că nu's singurul venit cu pluta. Traian Băsescu e timonierul şef al plutei. Emil Boc şi Gheorghe Pogea ţin şi ei direcţia.
De ce, Doamne iartă'mă, se dau de ceasul morţii ăştia de la guvernare să împrumute bani de la FMI sau Comisia Europeană? Băsescu a zis, ieri, la Varşovia, că e vorba de un fel de airbag, că, de fapt, îi luăm să fie puşi bine, deoparte, just in case. Iar ne'am întors la "să vedem cum evoluează lucrurile"?
Păi, măi, Băse dragă şi voi, Boc & co, ia chemaţi'l pe nea Nicu Văcăroiu, că a lucrat la Conisiul de Stat pentru Planificare şi poate să vă facă nişte prognoze.
Acuma, pe bune: dacă luăm banii ăia doar aşa, ca să îi ţinem în caserie pentru orice eventualitate, ceea ce nu ne scuteşte de la plata dobânzii, nu cumva finanţăm Fondul Monetar Internaţional?
Cu ce bani? Păi, cumva cu ăia pe care i'a spus Pogea lui Boc (premierul oricum e uşor de fraierit - el e de la drept, nu ştie nici el economie) că o să'i scoată din accizele pe telefoane mobile şi ceasuri?
Dă'o'n spume de guvernare. Mai proşti ca ăştia de acum nu cred c'au fost vreunii vreodată. Nici măcar pe vremea lui Bobu, Postelnicu, Gâdea (nu ăla de la A3) & Găinuşe.

5 comentarii:

 1. Ai dreptate în primul paragraf. Da' să ştii că părinţii fondatori ai Americii erau cam atei

  RăspundețiȘtergere
 2. Fă'mi tu o schemă, să înţeleg, satanistule!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu nu inteleg un alt aspect. Deci: in noiembrie cand picau bursele ca mustele a iesit tariceanu si-a zis: cine, noi? naaah, avem crestere pozitiva, care criza, fiti seriosi, suntem beton.
  doua luni mai tarziu parca trecuram in twilight zone... S-a dus euro cu satelitu in cerurile calde, leul isi da duhu si brusc suntem in criza, inghetam salarii, le dam batai prietenesti pe spate lu' profesori si lu' doctori si l' functionarii publici si ne speriem ca iese pensionarii in strada?
  Pai se poate?

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna ziua
  Vreau sa popularizez o chestie ff nasoala. Se doreste
  ne-votarea in parlament a unei legi care mai proteja cat de cat patrimoniul arhitectural, spatiile verzi etc. In acest scop se va organiza de catre toate ONG-urile care se chinuie sa "salveze" Bucurestii un miting la parcul izvor pe 17 martie, orele 8-10.
  vezi link:
  http://art-historia.blogspot.com/2009/03/se-doresc-zgarie-nori-peste-tot.html
  Chiar arunca-ti-va o privire. E pe bune!

  RăspundețiȘtergere