4.4.08

... şi nişte folcloriste în civil


O anumită parte a presei americane, aia care a venit de capul ei, nu aia acreditată la White House, care are privilegii şi nu se amestecă, of cours, cu the dyings, s'a supărat, măi, frăţicule, pe Văcăroiu şi Olteanu (în ordine temporală inversă, de fapt) pentru că nici preşedintele Senatului, nici cel al Camerei, nu a poftit să stea de vorbă cu ei, în a doua, respectiv, prima seară, la cină. Păi, nea Nicule, Bogdănele, cum vine asta? Dai un şpriţ dar nu vii să ciocneşti şi matale un păhărel?

Acuma, ladies & gents, ia, spuneţi'ne, frumuşel, cam câţi din delegaţia americană au venit să stea de vorbă cu presa? And I mean, vreun oficial, indiferent de rang, măcar un briefing, o declaraţie seacă de presă, acolo? Nu mai spun de conferinţe de presă, nici nu mai am curaj să vorbesc despre interviuri. Mister President, ever heard about Vladimir Vladimirievich? You know, Volodea... Tocmai ce a ieşit să dea piept cu presa. Da. Şi-a regizat bine dialogul, dar - şi spuneţi asta ziariştilor americani - a venit, in flesh & blood. Dacă vroiau cu adevărat declaraţii de la oficiali români, nu le'ar fi stat nimic în cale să le obţină de la preşedinte, premier şi, eh, na, pe bune!, chiar de la mister Good Point. Au fost pe acolo, s'au dat la liber.

Gata, să revin la ale noastre, româneştile. Da, nici Olteanu şi nici Văcăroiu nu au trecut pe la cinele pentru jurnalişti. So, what? Altceva vroiam să mai punctez, acum, aici, înainte de următorul live: în vreme ce "liberalul" Olteanu a dat jurnaliştilor o rundă de Loredana, de la Văcăroiu au primit un ansamblu folcloric. Ilailaila.
Hai, sunt rău. Pe onoarea mea! Folcloriste-folcloriste, dar ştiţi ce mişto arată în civil? Aşa că ia să nu mai râdeţi de el, de Pinalti, că ştia el ce face când le'a dat arbitrilor ăia italieni nişte "folcloriste"!

Un comentariu: