6.8.08

Fum fără foc?

Joseph Bauer a fost implciat într'un accident, într'una din cursele sale. Nimic grav. Roland e un medic prea bun pentru o astfel de operaţie banală. Totuşi, lucrurile nu evoluează aşa cum ar trebui. Brusc, şoferului de camion i se face rău. Temperatura creşte. Leşină. O nouă examinare. Gripă este, o gripă contractată la ultimul transport în Marea Britanie.
Şi, iarăşi, alte simptome, noi, solicită un alt diagnostic. Nu e gripă. Bauer recunoaşte - de fapt, nu a fost în Anglia ci în România. După care îşi pierde iarăşi conştiinţa. Doamna Bauer, supusă unui tir de întrebări care să'l ajute pe Roland să descopere o pistă corectă, mărturiseşte: soţul ei a transportat în România deşeuri industriale.
Probabil că totul provine de la scurgerile radioactive ale unuia dintre containerele aflate în camion.

*

Este (doar?) un episod dintr'un serial de televiziune, gen Dr. House sau ER, difuzat pe posturile publice regionale din Germania. Cine are satelit, îl poate vedea azi, de la 13:15, pe NDR.

Un comentariu:

  1. Cu ceva timp in urma am avut ocazia sa discut cu un nene care pe vremea lu' Ceasca era sofer pe camioanele care faceau transporturi "speciale". Cre'ca ceva simbure de adevar este in serialul respectiv.

    RăspundețiȘtergere