12.3.08

Eroii nu se convertesc niciodata

Ce tara de cacat! Nici eroii nu stim sa ni-i pretuim. Domnilor de la comisia aia pentru cultul eroilor, ce faceti, dormiti? Nu vedeti ca ni se vand marile figuri pe o nimica toata? Cotati-i, dom'le, in aur, sa nu se mai deprecieze asa!
(De fapt, avand in vedere si anuntul de mai jos, cred ca e mana fariseilor, care au aruncat pe piata mari sume de dinari, sa-i dea mai putin lui Iuda).

PS: Au modificat ei, da' linkul inca are cicatrici.

16 comentarii:

  1. ce ţi'i şi cu ştirile astea de ultimă oră...

    RăspundețiȘtergere
  2. de fapt site-ul se numeste Notnews, asta daca nu stiai, da???

    RăspundețiȘtergere
  3. Vorbind însă de adevăraţi eroi, 4 soldaţi români au fost răniţi astăzi în Afghanistan, dar presupun că ştiaţi asta deja. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. radu, faptul ca au trecut peste o mina cu masina nu ii face eroi pe soldatii din afganistan, come on... acum un an a scris presa despre soldati mutilati in irak si afganistan despre care armata nu a vrut sa vorbeasca

    RăspundețiȘtergere
  5. Au trecut peste un IED, nu o mina. Stiu ca presa a scris despre ei, a scris si despre cei ce sufera de PTSD. Si e foarte frumos si bine ca o fac.

    Dar.

    Isi servesc patria. Nu conteaza unde si in ce context. Oamenii aia sunt in serviciul nostru si merita admirati si pretuiti atata timp cat au chestia aia pe umar unde scrie "ROMÂNIA". Si asta se aplica si celor de la ISU, si alora de la SMURD, si tuturor celor care-si pun zi de zi curu' "on the line" pentru România.

    Apoi, soldaţii români chiar ii ajuta pe nenorocitii aia din Afghanistan si Irak care se scalda-n saracie mai rau decat niste sateni din jud. Suceava. Nu avem anvergura economica a celor alaturi de care luptam, dar ei fac tot ce pot. Sigur ca sunt folositi in jocuri globale si ca nu e lupta lor, dar din moment ce sunt acolo, pot face ceva bine.

    Nu vreau sa fiu aprobat sau dezaprobat. Stiu foarte bine atitudinea romanilor cu privire la fortele armate, pompieri/ambulanta/etc si n-am de gand sa ma lupt cu ea. Nici n-am cum, desi as vrea. E doar optiunea unui pusti de 19.5 ani de a aprecia eforturile unora ce in definitiv lucreaza pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. isi servesc ce??? lasa-ma cu prostiile astea... s-au dus acolo pt ca le e foame si acolo castiga fff bine... asta cu slujitul patriei imi provoaca greata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai citit doar ce-ai vrut tu din acel comentariu. :)

    In momentul in care au intrat in armata, au intrat in serviciul tarii. Sunt acolo pentru ca au fost trimisi de politicieni.
    Atitudinea asta cu "bai s-au dus acolo de foame" e nedreapta fata de ei. E ca si cum i-ai compara cu niste capsunari, si in cazul lor nu e cazul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Radule, Emil are perfecta dreptate. In momentul in care au intrat in armata au intrat din acelasi motiv pentru care tatal meu, orfan de ambii parinti, a intrat la institutul de mine, in anii 50: pentru ca ii dadeau, pe langa bursa, haine. Pot puncta: era o uniforma - asta pentru a face trecerea; uniforma imbracata de "scorpionii" de la Dej sau cum s'or mai numi batalioanele alea inseamna doar o leafa ok, nicidecum onoarea de a'si servi patria!
    Btw: cum naiba iti servesti patria intr'o cauza in care patria ta se afla la punctul in care doua interese se bat fix cap in cap?
    parafrazand poetul: patria e cucuiul pe care mi'l fac...

    nu, nu's simpli capsunari, asta'i clar; dar nu, nu's niste eroi. poate sunt mai inconstienti, pur si simplu! poate sunt mai teribilisti. poate au avut ceva deceptii in dragoste sau... dar nu'mi spune ca s'au inrolat voluntari ca in legendele muzicale despre batalioanele care treceau carpatii la arme cu...

    RăspundețiȘtergere
  9. dear Radu, uite ce fac ai nostri militari, aparatori ai patriei, in Irak. Fragment din stire Rompres: "Pe parcursul misiunii din provinciile Al-Mutanna şi Dhi Qar, acoperind o suprafaţă de 63.000 de kilometri pătraţi, militarii bănăţeni au participat la peste 2.100 de misiuni, cele mai importante proiecte sociale pe care le-au materializat fiind construirea unei şcoli pentru 80 de copii, amenajarea de ateliere de croitorie pentru femei, au contribuit la refacerea infrastructurii, la distribuirea a sute de tone de seminţe pentru agricultori.
    Pentru realizarea acestor programe, au fost alocaţi peste un milion de dolari, bani proveniţi din fondurile Coaliţiei, destinate special reconstrucţiei Irakului."
    Mai ai ceva de zis?? Trebuie sa ne mandrim cu ei? Sunt eroi pentru ca au distribuit seminte???

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor, asa cum am spus mai sus. Sunt perfect constient de atitudinea generala a Romanilor in privinta celor din Armata. E ok, va inteleg, dar acceptati-mi si mie punctul de vedere, oricat de indepartat sau opus ar fi opiniilor dumneavoastra.

    Nu stiu de ce au intrat in armata, daca de foame sau din daruire, dar important e ca au facut-o si momentan sunt in serviciul tarii, sunteti de acord? Pentru mine e o onoare sa-ti servesti Patria, pentru ca Patria e o idee, un ideal, nu trepadusii ce isi tocesc pantalonii prin institutiile sale cu diverse interese. Eu respct uniforma, si ce reprezinta ea. Sincer, eu as vrea sa intru-n fortele armate romane, dar nu prea pot din motive medicale.

    Emil, daca distribuiau seminte la Dorohoi dupa o inundatie, nu era mare lucru. Dar distribuie seminte in Irak, unora care mor de foame, riscand sa-si ia gloante si explozibili in cap.

    N-am zis sa iesim in strada de "mandrie" cand "distribuiesc seminte" cum ai spus tu. N-am zis defapt absolut deloc ca ar trebui sa ne mandrim cu ei.

    N-am de gand sa-mi cer scuze pentru opiniile mele oricat de fanteziste sunt. Poate c-am luat-o usurel pe campii pentru ca mi-e dor de casa, poate ca a functionat propaganda de la cursurile de istorie din generala. Nu stiu. Nu-mi pasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu trebuie sa'ti ceri scuze. Asta e farmecul: avem pareri si ni le combatem reciproc. As good old firends

    RăspundețiȘtergere
  12. Radu, n-am zis/scris "distribuiesc", ma citezi eronat. Cat despre uniforma, si generalul Plesita - daca ai auzit de el - era mandru de uniforma lui si avea constiinta perfect curata pe motiv ca si-a slujit tara. Radule, eat this...

    RăspundețiȘtergere
  13. Dacă "distribuiesc" este o formă eronată atunci mi-o asum şi-mi cer scuze.

    Apoi, sunt de acord cu tine că Securitatea a fost un instrument diabolic, de reprimare şi ce mai vrei tu. În esenţă, armata şi Securitatea au acelaşi scop. Asigură existenţa statului şi împiedică orice ameninţare. Dacă armata este în general un lucru pasiv, Securitatea era activă, cam aici e diferenţa. Nu caut să fac acum apologia Securităţii sau a sistemului comunist, dar privind la un nivel teoretic şi ideal, din prisma condiţiilor din era respectivă, şi Pleşiţa era tot în slujba statului.

    Aşa cum teoretic un soldat cu arma-n mână este un element ce descurajează atacarea statului pentru a-l distruge, şi securistu' care caftea studenţi cu părul lung ce ziceau bancuri cu poliţişti era un element ce descuraja orice ameninţare la adresa sistemului, ambele entităţi folosind ca element frica şi forţa.

    (paranteză de la subiect:
    Domnilor, sincer nu ştiu ce părere aveţi despre subsemnatul da' eu chiar vă stimez şi-mi place mult de cum şi ce scrieţi şi aş vrea să vă cunosc la o bere sau suc de gutui când vin acasă :) )

    RăspundețiȘtergere
  14. dada, la mine la trei bancute. Are si gratar:)
    Radu, dincolo de orice gluma, fluturii sunt tare frumosi vazuti de departe. Daca ii privesti mai de-aproape s-ar putea sa descoperi ca sunt de-a dreptul hidosi.
    Eu n-as lua in ras capsunarii care muncesc mult mai mult si in conditii mult mai proaste decat bravii nostri soldati. N-am nimic cu armata romana, dar stiind cum se face armata in Romania, ma rog pentru pace pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  15. pt Radu
    1 - nu te intoarce in romania. vei regreta fff repede
    2 - suc de gutui? bleah...
    3 - eu zic sa ne vedem la toronto, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  16. Momentan vin acasă doar în vacanţă, urmând să fiu coleg de Militaristan cu Ada.

    Ne vedem stimabile şi aici, doar că oraşul ăsta e atât de searbăd încât îţi vine să plângi când vrei să ieşi undeva mai acătării şi observi că toate bombele sunt la fel.

    RăspundețiȘtergere