12.3.08

Amenda pentru ipocrizie

La început a fost doar o e-răfuială scurtă, cam ca'n filmele cu John Wayne.
A venit, însă, ştirea asta, care a făcut, ieri, turul netului.
Aseară, Sprâncenatu' mi'a dat sms, explicându'mi, în 166 de caractere, cum s'a ajuns la sancţionarea firmei de recuperatori. I'am răspuns că 1000 de RON mi se pare o mizerie de amendă, insignifiantă, chiar dacă Sprâncenatu' are dreptate când spune că e bine că s'a dat prima amendă pentru spam.
Revin, totuşi, la părerea mea şi susţin că zece milioane de lei amendă sunt doar o bătaie de joc pentru că nu s'a pus problema instituirii unei amenzi pentru ipocrizie!
Şi pentru că în virtutea unor astfel de mizilicuri toţi găinarii căzuţi în borcanul cu miere vor continua să fure oraşul şi ţara.

Cam cât ar trebui să plătească domnul Idiotule! (jos, bă, laba de pe urşi!) dacă ar primi fluturaş de contravenţională pentru ipocrizie (a se da click pe linkul "parteneri" şi a se vedea cine sprijină campania studenţilor pentru un oraş civilizat)? Că pentru furt calificat, delapidare, concurenţă neloială, borduri, asflatări, constucţii, tranzacţii imobiliare, păduri defrişate şi alte acuzaţii penale serioase nu va ajunge să plătească niciodată. Păi... de ce credeţi că domnu' Videanu s'a săturat de primărie? Pentru a se întoarce la afaceri? Ei, aş, pentru că i'a dat Curtea Constituţională o soluţie!

Dar Zeus, cât ar trebui Zeus, cel care, pe când era doar un ministru ce'şi exersa vocaţia de distrugător prin Guverne, instituia prima taxă auto din România, să plătească pentru ipocrizie?
Şi, a propos de ipocrizie: bre, Behehecali, tată, când ai vorbit ultima dată cu Bunuţul? Nu ţi'a spus că a dat ordonanţă de urgenţă cu şapte articole noi şi capitale, între care şi unul despre protecţia mediului?

Frate, ne trebuie un 1968, altfel ne sugrumă ăştia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu