11.6.07

2. 200. DoiDoiDoi. Alo!

Suntem online (în această formulă, desigur) de 200 de idei. Cu alte cuvinte, entry-ul Adei despre metrou & stuff ne fu al 200-lea.
Vroiam să scriu despre o cafenea din Bucureşti, într-un ciclu pe care l-aş putea numi "Cafeneaua de luni". Rămâne în stand-by, pentru că...

A fost, mai întâi, un doi, cifra 2, ivit/ă în colţul din stânga-sus al display-ului batrânului şi înţeleptului meu Nokia 6610. Bătrân = aflat la vârsta la care "la toamnă îl dau la şcoală". Înţelept = care nu şi-a umplut mintea cu toate drăcoveniile pentru care îmi sunt de folos alte aparate ci ştie un pachet micuţ de lucruri; micuţ da' bun: să sune, să se lase sunat, să trimtă şi să primească mesaje scrise, să stocheze numere de telefon, să-mi amintească zile de naştere...
Şi m-am trezit cu acest 2 despre care vă vorbeam. De cum a apărut cifra a dispărut reţeaua. Şi mi-a devenit imposibil să îi cer bătrânului & înţeleptului să facă lucrurile acelea mărunte pe care ştia să le facă.
Nici unul din sms-urile trimise de mine nu a ajuns la destinaţie. Cu o excepţie: cel pe care mi l-am trimis mie. De control.

Şi a fost duminică seara şi n-am avut reţea. Şi l-am închis, pe telefon, peste noapte; şi s-a făcut dimineaţă. Şi i-am dat drumul. Şi tot n-am avut reţea. Şi am pornit spre oraş. Şi m-au ajuns din urmă mesaje adunate peste noapte - apeluri ratate & iesemesrui. Şi am vrut să le înapoiez (compostate). 'geaba!

Am sunat la 222, să văd dacă nu cumva am rămas fără cei 800 de cenţi pe care îi aveam încă vineri. Suna ocupat. Am sunat la 333. Suna ocupat. Am sunat la 200. Ocupat. Am sunat la Sprâncenatu'. Ocupat. I-am dat sms Sprâncenatului. Nu i-a ajuns. Am sunat-o pe mama. Ocupat. Nu i-am trimis sms, că uită mereu cum se umblă cu mobilul pentru a citi mesajele scrise. Mi-am trimis, în schimb, mie sms. Mi l-am primit. Iarăşi.
Am sunat la 112. A sunat! Am închis repede. Sper să nu îmi fur vreo amendă.

Am dat un mail şi m-a sunat Sprâncenatu'.

Am pus ochii pe www.orange.ro, am pus mâna pe un telefon fix, am sunat la 0213... servicii clienţi şi am aşteptat până ce un consultant de-al lor va putea să îmi preia apelul pe care, m-au avertizat, ei îl vor înregistra. Şi am stat. Şi am aşteptat. Unsprezece minute a durat.
Şi mi-a răspuns Nicolae Sarealbă (îl cheamă ca pe - fostul? - şef al districtului Crevedia de drumuri naţionale)... mi-a spus, deci, Sarealbă că am fie o problemă de reţea, fie una de cartelă, fie una de telefon.
ESTE!
Şi m-a rugat să aştept cinci minute lângă telefon, că mă va suna el.
Şi m-a sunat (la 11: 10) să-mi spună că există, într-adevăr, o problemă de reţea (ce ţi-e şi cu căldurile astea, năucesc calculatoarele din centrală) dar s-ar putea să nu am această problemă. L-am întrebat dacă sunt eu blond sau chiar e vreo problemă cu informaţia pe care tocmai mi-a dat-o.
Am aflat doar că acel 2 simbolizează o anume tehnologie GPRS premergătoare lui 3G. Şi mi-a mai spus că nu poate ştii dacă e de la telefonul meu sau de la ei. Şi mi-a mai spus că revine, într-o oră.

A trecut ora. Mi-am mai trimis un sms de control. I-am trimis unul şi Sprâncenatului. Le-a primit amândoi. Am încercat să îl şi sun. Degeaba - ocupat. Am sunat iarăşi la 222. Ocupat. Am sunat iarăşi la 333. Ocupat. Am sunat la mama. Ocupat. Am sunat la 112. Sună! Poate-mi fur vreo amendă!
Eu nu vreau decât să-şi ia dracului înapoi 2-ul acela din colţul stânga-sus al display-ului şi să îi permită bătrânului şi înţeleptului meu telefon mobil să-ţi facă treaba pe mai departe, cel puţin în valoarea celor 800 de cenţi cu care eu, un biet muritor de rând, am creditat firma Orange - multinaţională nimerită pe mâna unor români incapabili să angajeze măcar suficienţi consilieri clientelă cât să facă faţă cantităţii de apeluri pe care o primesc de la utilizatori ca mine.
Nu-i aşa că dacă nu v-aţi plătit la zi factura vă taie abonamentul?

A trecut şi sfertul academic peste ora promisă de Sarealbă. N-a sunat.


PS: La ultima discuţie îmi urase O ZI FRUMOASĂ! Damned...


Later edit (15:46): Oh, ce greu trece ora la Orange!
Later edit to the previous later edit: It's almost 7 PM! No news!
Another day, another edit: Nu s-a lămurit nimeni ce & cum!

4 comentarii:

 1. Tare! Sa-l bagam in putina pe sarealba! Traiasca sareoringi!

  RăspundețiȘtergere
 2. apropo, cica oringi sarbatoreste 10 ani. deci trebuia sa-ti apara un 10 la telefon.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand iti revine reteaua poate imi dai si mie un telefon :D
  Sorry ca am luat spuma nu stiam ca o sa fie postul cu nr 200.

  RăspundețiȘtergere