16.6.14

Așa arată un popor care-și aruncă literatura în stradă?


Azi e ziua aia cu evacuarea Muzeului Literaturii.

Situația în sine e o mare tâmpenie, ca, de altfel, întreaga situație a României, de la căderea comunismului încoace. Totul se duce de râpă din cauza unei delăsări generale bine cultivate.

Eu numa' asta aș vrea să vă-ntreb: vi se pare că așa, ca-n poza de mai jos, arată nația care ar dori să-și evacueze literatura?
PS: un scriitor despre care (eu) nu am auzit urma să țină o prelegere la Biblioteca Națională; prelegerea a fost contramandată după ce directoarea a aflat că scriitorul este ușor homosexual; urmează să evacuăm și să ardem în piața publică cărțile lui Oscar Wilde, Thomas Mann, Marcel Proust, Berthold Brecht sau Virginia Woolf, dar și toate înregistrările Lacului Lebedelor, ce Ku Klux Klanul meu...


PPS: de fapt, nu cei trei paznici lecturând simultan, duminică seara, pe o bancă din Grădina Icoanei sunt poza zilei ci Preafericitul sfințind cu trafaletul noua redacție Trinitas
Un comentariu:

  1. Se pare ca una din temele abordate de scriitor era despre identitatea gay. Daca scriitorul nu era gay (intamplator, unul declarat), conferinta mai era anulata?

    RăspundețiȘtergere