16.10.08

Tot din trafic...

Ieri n'a fost cea mai fericită zi pentru poliţie, nu? Scandalul cu maşinile scumpe, dublat de vestea cu limita de kilometri pe zi (City FM a băgat vreo două ore de delir pe tema asta...). Azi dimineaţă am auzit că Primăria vrea să interzică parcarea maşinilor pe banda 1 acolo unde strada are două benzi de circulaţie. Şi, cică, mai vrea să dea liber la circulaţie pe banda RATB pentru maşinile cu minim trei persoane la bord.
Huh, mă, băieţi, cum credeţi voi c'o s'o faceţi p'asta cu prima bandă când nu sunteţi în stare să le împrăştiaţi nici pe cele care staţionează pe banda a II-a? Cât despre faza cu numărul de persoane din maşinile care circulă pe banda rezervată auto~ şi firobuzelor, păi, măi, băieţi, voi nu sunteţi capabili nici să demonstraţi că şmecheru' a trecut pe roşu - nu vă e clar că (scuzaţi!) conducătorul auto va aduce fără probleme doi martori care să demonstreze, în instanţă, că erau cu el în maşină, la momentul comiterii contravenţiei? Deşi nu mă tem nici de diloguri de genul "haide, şefu', cât îţi dau să vezi dublu?"
Numai de filmat, poate, singurele probe aparent fără tăgadă. Da' oare câţi avocaţi din România nu ar putea convinge judecătorul că filmul e trucat sau că aparatul de filmat nu e omologat? Plus că ministrul David (nici acum nu vi s'a făcut milă de mămica dumneavoastră, onorând'o cu o demisie?) n'a fost în stare să doteze cu camere de filmat nici măcar locurile de unde s'ar putea alege cu un maaaaaaaare buget de pe urma amenzilor, cum ar fi trecerile de cale ferată, unde pe locul salvării şi pompierilor e mereu stup de şmecheri pentru care coloana este o un mod de viaţă liber ales de alţii...
Acuma, partea bună din toate scandalurile alea cu Loganu' şi dotările e că, de ieri de pe la amiază, s'a băgat ordin de "afară cu voi, în stradă, să vă vadă lumea cum munciţi!". Bine, am văzut şi permise săltate dar, de ce să fim foarte optimişti când partea asta bună e ca al români: ieri, pe vremea mitingului dascălilor, Romana era blocată nu de demonstranţi ci de cei trei agenţi care dirijau circulaţia fiecare după propria ureche.

4 comentarii:

  1. Sa se ridice masinile parcate pe banda de circulatie. Eu sunt de acord. Dar domnu' Oprescu, ridicati si agentii aia de la politia comunitara care blocheaza intersectia de la lujerului. Si rablele parcate unde te astepti mai putin, sa rugineasca in pace.
    Si puneti o camera pe dealul care urca spre virtutii dinspre grozavesti, ca sigur baietii cu jeep care merg pe trotuar au de unde plati amenda.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare rau sa va tai elanul, dar nu cred ca va rezolva nimic nicio camera video, atata vreme cat organul nu are vointa...situatie ieri, ora 17.00, buricul targului (Universitate): iese jipanul negru din parcare de la Inter, taie toate benzile de contrasens, taie fata coloanei ce se misca incet pe banda trei in giratoriu catre stanga, cand se pune verde pentru aia care mergeau in fata, taie 2 benzi si o ia in jos spre Cercul Militar...Organele, in numar de 2, dirijau in sensul giratoriu, ocupate ca nu cumva cei de pe banda 2 sa faca stanga, o mare contraventie, adica...credeti ca a zis careva ceva, a schitat macar un gest sa opreasca babuinul? NU...si atunci de ce sa credem ca lipsa de probe e problema in acordarea amenzilor? trafic placut :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ralucas, cunoastem specimenele, dar ei tocmai pe deznadejdea noastra mizeaza!

    RăspundețiȘtergere