11.8.08

Far, far away

Sâmbătă am dat totul pe emoţia Alinei. Da, Emile, simţeam chestia aia cu lacrimile.
Duminică mi'a fost prea cald.
Azi e un motiv bun să mă rog să simt c'ar fi vineri.

Ce'am făcut vineri? Am jonglat cu telecomanda.
Pe un canal explodau milioane de nuanţe în ceea ce mi s'a sugerat că o feerie fără precedent. Am apăsat tasta următoare şi am aflat că există o turmă de experţi în ah-SET-ee-ə. Mi'am amintit că un responsabil al Departamentului de Stat a fost săptămâna trecută la Tbilisi (ştiţi, Dinamo Tbilisi...). Neah, mi'am zis, sună a conspiraţie, ce'mi trece mie prin cap!
Am mai apăsat pe o tastă şi am văzut nedumeriri înţelepte şi inepţii savante despre un loc greu de identificat pe hartă. Sună oarecum asemănător cu Suhumi, Batumi, Baku - nume depre care am mai auzit pe la ştiri, între un viol şi o tamponare, rimând cu oleo- şi gazoducte. Ceducte?
Am dat înapoi. Beijingul a cerşit - şi a primit - legitimare internaţională oferind, la schimb, ipocrizie.
Am mai apăsat, o dată, pe telecomandă şi am plonjat, via CCTV9, în paranoia TVR din noiembrie 1989. Am stat, masochist ce sunt, minute în şir ascultând propaganda chineză. Apoi m'am dus îndărăt spre Caucaz şi mi'am amintit că, în curând, Igor de la Tiraspol îşi va scoate la defilare tanchetele şi, stropind cu multe smirnoave, urmează să celebreze ceva imperialistic numit "independenţă". Независимая Приднестро́вская Молда́вская Респу́блика.

Două desfăşurări de forţă simultane. Armele Moscovei şi propaganda Beijingului. Europa? În tribune, la deschiderea Jocurilor Olimpice, l'am văzut şi pe Kissinger. Rămânem cum a stabilit el: "Europa? La ce număr de telefon răspunde?"

Dolarul (american) se vindea astăzi, la bănci, mai scump decât stabilise vineri BNRul. Vineri, când, la Beijing, în tribunele stadionului olimpic, Băsescu a stat... lângă cine? Stane, aud? A, da, răspuns corect: lângă Putin. Care Putin? Păi, şeful direct al şefului Ministerului Apărării transformat în Minister de Război. Drace, încurcată treabă. Aştept să mă dumirească şi pe mine cineva.

PS: Mai multe pe acest subiect la Popej.

2 comentarii:

 1. da, l-am vazut...statea de-a dreapta Tatalui

  RăspundețiȘtergere
 2. Tare asta. N-am stiut ca Putin si Base spargeau seminte unu' linga altul. Imi si inchipui.

  "- Auzi bah Base, ala cu care vroiati sa va combinati asta primavara la sumit s-a apucat sa mi-o dea in tara lui, judetul meu. Stii ceva de asta?
  - Hai bre Putine, ma stii tu pe mine ca umblu cu potlogarii de astea?
  -Da"

  RăspundețiȘtergere