2.7.08

Belgrad, din nou.

Mulţi oftează pentru că lucrurile nu mai au cum fi aşa cum erau fără EL. Ceea ce, în esenţă, e cât se poate de corect. Însă a susţine că un concert Queen cu Paul Rodgers vocal este o blasfemie... îmi pare că de abia aici începe blasfemia.
Freddie Mercury rămâne, fără doar şi poate, candidatul cel mai serios la ipostaza de vocalistul numărul 1 din istoria rockului. Mercury se confundă (cu excepţii de genul Barcelona sau I was born to love you) cu Queen iar Queen se confundă cu Mercury. Asta nu înseamnă că Rodgers ar fi o tentativă de a'l înlocui pe Mercury. Rodgers nu cântă (şi nu va cânta niciodată) "în locul" lui Freddie Mercury. Rodgers este doar solistul Queen de după Freddie Mercury.
Şi un concert Queen merită văzut chiar dacă solist este Paul Rodgers din cel puţin două motive:
- frustrarea celor care au trăit acolo şi atunci unde şi cînd Queen, cu Freddie, nu aveau voie şi
- incontestabila valoare a lui Brian May, John Deacon şi Roger Taylor.
Şi, în plus, pentru că Rodgers este, la rândul lui, un nume greu în muzica rock.

N'ai fost fan Queen dacă ai ascultat numai vocea lui Mercury. Acolo au fost patru oameni, fiecare cu aprotul său crucial la geniul şi mitul Queen. A'i nega pe May, Deacon & Taylor mi se pare blasfemie.

Şi pentru că am văzut, la Belgrad, ce ştiu să facă nişte genii (Sting & co din Police) la bătrâneţe, am să mă pun din nou pe drum, în octombrie, să'i văd, tot la Belgrad, pe Queen, cu Paul Rodgers vocal.

PS: pentru cei care nu's de acord, iaca, formula asta de concert are două sold-out-uri la Londra - şi au pus în vânzare bilete pentru un al treilea concert, chiar pe Wembley; britanicii ăştia... nu ştie, probabil!

11 comentarii:

 1. da'eu?
  Police ca Police dar Queen?
  mama,ce grozav ar fi...

  RăspundețiȘtergere
 2. Da' ce e la Belgrad de se duc toti? Ca am impresia ca la noi vin pacalicii iar la ei aia de cinta.
  Nu-mi convine deloc!

  RăspundețiȘtergere
 3. greu de spus în cuvinte, Dane... oraşul ăla e ca naţiunea: rodul pasiunii; pasiunea pentru lucrul bine făcut, pasiunea pentru frumos, pasiunea pusă în tot ce fac, inclusiv în războaie, nu?

  păi, părerea mea: facem de'o gaşcă, închiriem din timp tot apartamentul în care am stat când or fost The Police (ultracentral) şi ne ducem la Queen; drumul durează cam zece ore cu maşina (escale included).

  RăspundețiȘtergere
 4. Ar fi perfect. Faci tu lista?

  RăspundețiȘtergere
 5. nici nu se pune problema ;)
  doar are experienta cu Police
  sa nu mai vorbim ca este si putin sarb...cu inima
  deci, cum facem? cum trimitem banii? cand?

  RăspundețiȘtergere
 6. listă e mult spus
  nu trebuie listă, deocamdată...

  primul pas: să aflu despre bilete (punere în vânzare, preţ, modalităţi de cumpărare). iar când ştim mai multe, o să vorbesc la belgrad cu tipii de la hostel - care are două camere de două paturi şi două de patru paturi; la nevoie, dacă se adună mai multă lume, îi rugăm să ne mai găsească.

  work in progress

  RăspundețiȘtergere
 7. Se duc blogurestii&friends la Quenn... tare...

  RăspundețiȘtergere
 8. ai dat un link pe eventim serbia ...acolo scrie ceva de bilete

  RăspundețiȘtergere
 9. evident că am dat
  dar căutăm o sursă mai la îndemână - cineva care merge la belgrad, cum a fost şi la police

  RăspundețiȘtergere