11.4.08

Măcar la SECI, dacă nu la Primărie

Manivela-şef a PSD a ratat, aşadar, candidatura pentru Primăria Generală dar a săltat mult mai sus, plasându-şi manipulanta-şefă în funcţia de Public Relation Officer în cadrul Centrului SECI pentru combaterea criminalităţii organizate. Pentru cine nu este familiarizat cu instituţia: după sfârşitul războiului pentru Kosovo, la Koln şi la Konigswinter, lângă Bonn, G7+Rusia şi Uniunea Europeană au lansat câteva proiecte de dezvoltare a Balcanilor, incluse sub umbrela aşa-numitului Pact de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est. Între poriecte se numără şi centrul înfiinţat sub patronajul CIA, cu sediul central la Bucureşti şi ofiţeri de legătură în fiecare capitală din zonă. Misiunea SECI este de pivot: coordonează serviciile secret din regiune atunci când se pun în mişcare pentru că spionajul american le'a vândut ponturi despre trafic de femei, arme, droguri, maşini furate and beyond. Pe lista celor vizaţi se numără nu numayi găinari ci şi oameni politici, nume grele.

Un nume greu al politicii româneşti este fostul lider de sindicat Miron Mitrea, ajuns şef în PSD, retras o vreme în linia a II-a, plimbat pe la DNA, readus la rampă, aşezat să tragă sfori în bătălia pentru localele ce se apropie. În stafful lui Mitrea (în calitatea acestuia de ministru al Transporturilor) lucra, pe vremuri, o jună, Ana Maria Biţu, venită de la ProTV şi recompensată, ulterior, pentru fidelitate, cu un job de membru supleant în Consiliul de Administraţie al TVR, ca reprezentant al (desigur) PSD. Ce nu veţi găsi în CVul ei este acel episod cu discuţiile pe messenger ale lui Mitrea:

AMBITU: lamuriti-ma, va rog, de ce nu se ia nimeni de Videanu? MIRONMITREA: pentru ca nu are cine. Te rog sa te gindesti cum putem sa lansam pe piata discutia privind modul in care Basescu a santajat UDMR si PC pentru a le aduce la Guvernare. AMBITU: Eu cred ca perioada asta de opozitie poate fi foarte buna de testat oameni. De gasit diverse voci, de pregatire a lor. MIRONMITREA: OK. Dar intoarce-te la ce te-am rugat. AMBITU: Putem fabrica o hirtie si sa o aruncam undeva in tara. As merge pe PC (Partidul Conservator, n.r.) acum. Scapati pe piata strategia de atac a lui Tariceanu."


Contextul şi detaliile sunt aici. Şi aici. Dar şi aici.

Ei, bine, acea Ana Maria Biţu este noul Public Affairs Officer al Centrului SECI.

Un comentariu: