10.1.08

Dacă doriţi să revedeţi...

Avem di tăti...


... da' ar fi bine să treceţi pe la budă înainte de a ieşi în Bucureşti!


Reciclarea resturilor menajere made in sectorul III.


De data asta semafoarele funcţionează. Aşa. Şi?


Maia, vecina lui Adi. Minune!


Mmm, ce oraş frumos!

19 comentarii:

  1. chiar ma intrebam de curand in sinea mea, daca ar veni unul din new york si mi-ar cere sa-i arat orasul bucuresti, ce i-as arata?? booon, casa poporului, un muzeu-doua, si pe urma??? direct la carciuma, la golden blitz?

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite, eu sunt din Braşov şi momentan, din cauza unor împrejurări mai puţin fericite stau în Toronto. Poate fi considerat un fel de mini-New Yorkm, o rudă mai săracă şi mai mică. Deşi am avut ocazia, n-am vrut să mă duc la NY din următoarele considerente:
    Ce mama dracului să fac? În afară de downtown(deci Times Square, Central Park, Manhattan itself, încă vreo 2 parcuri şi Statuia Libertăţii) nu e nimic de văzut.

    Şi în plus, acele chestii sunt doar de văzut. Trotuare aglomerate şi agitaţie am şi la Toronto, CN Tower are o privelişte mai mişto decât Statuia şi Lake Ontario e mai curat decât Oceanul/Hudson River.

    Bun, acum să comparăm cu Bucureştiul. Deşi Braşovul e într-o altă categorie faţă de Miticiland(deh, nu-i vina lui că e la câmpie:D-mă scuzaţi, trebuia să zic asta) mie îmi place Bucureştiul. Din motive subiective am petrecut ultimele 2 veri acolo şi sunt pe cale să o petrec şi pe cea de anul ăsta. Dacă scoţi traficul, Bucureşti e unul dintre cele mai mişto oraşe ale României.

    De ce? Pentru că Bucureştiul are ceva ce nici New York şi nici Toronto nu au. Istorie, trecut, măreţie, decadenţă şi cădere. Istoria oraşelor nord-americane e destul de liniară din moment ce au fost construite de nişte băieţi gata de locuit, pe când în Bucureşti au fost vremuri bune şi vremuri proaste, ai după ce să fii nostalgic, când atingi peretele unei case prin Lipscani îţi poţi imagina diverse. Dacă te duci la Capşa şi bei o apă de la robinet te poţi gândi că oameni mari au stat acolo. Dacâ te plimbi pe la Palatul Regal vezi sângele celor ce au murit acolo, la Universitate la fel. Niciodată nu m-am plictisit în Bucureşti şi sincer declar că de-abia aştept să mă mut în el când termin facultatea(peste vreo 3 ani). De ce? Pentru că e o aventură continuă, de fiecare dată am chestii noi de descoperit. O clădire, un frontispiciu, o bodegă, o străduţă, o alee de parc.

    Da, sunt foarte cinic şi realizez care-s stresurile vieţii într-un oraş neadministrat şi prin ce treceţi voi, deci implicit de ce aveţi o interpretare tendenţioasă asupra oraşului. Şi eu dacă aş face poze în Toronto aş poza numa' gropi, homeless-şi, cartoate şi jegul omniprezent pentru că urăsc oraşul ăsta. Dar dpdv turistic, Bucureştiul e foarte bogat.

    Muzee, teatre, săli de spectacole... Totul depinde de perspectivă presupun şi mă surprind pe mine însumi acum, scriind rândurile astea care până să încep să mai pierd vremea prin Bucureşti eram un adversar înverşuat al acestuia din prisma ardeleanului elitist.

    Cu respect, domnilor(şi dumneavoastră doamnă)...

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: vă rog să-mi scuzaţi lunga peroraţie de mai sus dar chiar m-am săturat să ne tot punem cenuşă în cap ca naţie şi să ne desconsiderăm atât de rău în comparaţie cu nişte ţări predate la cheie locuitorilor.

    Mulţumesc pentru atenţie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa de frumos a scris radu si eu asa de scurt i-am raspuns. UIte ce voiam eu de fapt sa spun: ok ai dreptate da sa stii ca atunci cand is 44 de grade afara sau -14 dupa caz, si nu poti merge ba ca e prea cald, ba ca e prea frig, si-s munti de zapada si gheata acopera trotuarele si oameni-s rai si urati si saraci si faci o ora de la eroilor la razoare, pe cuvant ca toate argumentele tale nu ma mai mangaie. Eu nu zic sa ne punem cenusa in cap dar vezi tu orasul nu inseamna doar cladiri si frontispicii, inseamna si noroi si gropi si greva la rosal si apa nepotabila la robinet si locuitorii lui care vai, oricat de mult mi-as iubi eu orasul, locuitorii sunt ce poate fi mai rau...

    RăspundețiȘtergere
  5. and Ada got the perfect point!
    noi, cei din linia intai, noi, cei de pe strada, suntem cel putin cireasa de pe tort, motul de pe coliva - si chiar mai mult decat atat, mai, Petru Rares, mai!

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa ce am citit postul lui radu mi-am dat seama, vorba bancului, ca se vede altfel de afara... radu, te asteptam in bucuresti! fuck toronto!

    RăspundețiȘtergere
  7. si tot pentru radu, ca sa vada ca nu sunt chiar atat de carcotas, vezi www.bucharestdailyphoto.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. run, Radu, run!
    îţi spune unul păţit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ironia face ca în majoritatea timpului pe care o petrec în Bucureşti să o fac în Militari. Deci Iuliu Maniu şi aglomeraţia aferentă sunt bine-cunoscute mie. D-aia circul defapt cu metroul :D

    Bon, vreţi să discutăm despre condiţiile meteo? Ok! You lose :D. Vara temperaturile urcă pe la un 35-40 la care se mai adaugă umiditatea perfect enervantă, deci corpul ajunge să simtă temperaturi de 45-47 de grade cu umiditate. La umbră. E cu totul diferit de 45 de grade, căldură uscată. Te sufoci, nu poţi respira. Iarna, temperaturile pot cobora pe la un -20/-30 din când în când şi din cauza vântului(singura constantă meteo în oraşul ăsta, o constantă ce sincer m-a îmbolnăvit de nervi) poate scade temperatura şi cu vreo 10 grade. E frig la -40! Când ninge(de exemplu au fost 2 furtuni de zăpadă în decembrie), nu iese nici dracu la deszăpezire. Doar după ce se opreşte ninsoare se iese întâi pe autostrăzi(ieşirile/intrările nu le curăţă nimeni deci rămâi cu maşina acolo), apoi străzile mai importante şi la un moment dat, cândva, şi străzile laterale. Nimeni nu ia mormanele de zăpadă. În parcările magazinelor se fac nişte mormane uriaşe care stau şi ele în mijlocul drumului. Şi pot continua la nesfârşit cu infrastructură de rahat, străzi pulbere, ţevile de apă de plumb vechi de secole, taxe peste taxe peste taxe pentru care nu primim nimic, asigurări auto prohibitive, etc.

    Astea-s oraşele mari. Sigur, Bucureştiul mai are de învăţat, stream-ul constant de invadatori rurali aka cocleţi trebuie să se mai cizeleze, sunt multe de făcut, dar dracul nu e atât de negru. Eu vorbeam de frontispicii şi clădiri ca replică la nedumerirea lui Emil cu privire la turiştii străini.

    Încă vreo 4 luni şi aterizez(temporar) acasă. Indiferent cât e de stresantă viaţa în Balcani, nu se compară cu ce-i aici.

    RăspundețiȘtergere
  10. frate, Radule, a propos de temperaturi, ştii bine că nu se compara 40 de grade într-un oraş cu multe parcuri şi spaţii largi între clădiri cu 40 de grade între betoane

    RăspundețiȘtergere
  11. muahahahha Radu vezi ca exista doua feluri de militari: ala cu metrou (iuliu maniu) si ala fara metrou (uverturii/apusului).
    Si daca tu crezi ca mai e metroul cum era pe vremuri, da nitel in urma aci pe blog sa vezi imagini de groaza de la metrou.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tocmai am realizat ce bou sunt. În postul anterior am făcut cel puţin o greşeală: "timpului pe care îl petrec". Aşadar, scuze.

    Cristian, înţeleg punctul tău de vedere, dar nu se aplică în cazul ăsta. E sufocant, literalmente. După 4 ani la ţărănoaia aici, căldura din Bucureşti e chiar suportabilă, sincer vă zic. Cred că o singură dată a fost sufocant, prin iunie şi respiram aer cald prin Cişmigiu.

    Ada, asta n-am ştiut. Deh, ai dracu turişti. Am rămas şi eu şocat de cum arată metroul iarna. Vara pare aşa lejer(la anumite ore) încât puhoaiele de oameni au efect demoralizator.

    RăspundețiȘtergere
  13. uite, radu, dedicatie speciala:
    http://bloguresti.blogspot.com/2007/11/shit-happens-only-in-bucharest.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Se-ntamplă. Şi-acum pentru toţi băieţii şi fetele valabili din univers care mă cunoaşte, se ştieee!

    Link1: Toronto în faliment
    http://www.citynews.ca/news/news_10021.aspx

    Link2: despre bucuria de a-ţi asigura maşina
    http://www.cbc.ca/news/background/insurance/

    Link3: cresc tarifele la transportul în comun da' noi tot înghesuiţi suntem şi liniile de metrou acoperă nimic
    http://www.thestar.com/News/GTA/article/256089
    +bonus: harta metroului comparat cu dimensiunea oraşului. o chestie miiică
    http://www.urbanrail.net/am/toro/toronto-map.gif
    Link4: despre gropi
    http://www.citynews.ca/news/news_8729.aspx


    Şi exemplele pot continua :) . Atât din partea mea cât şi a voastră. N-ajungem desigur nicăieri dar e al dracu de mişto să dezbaţi. I like you guys :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Radule, dragă, eu sun t cu un pas înaintea ta
    am dat cu capul de o Germanie asemănătoare acelui Toronto descris de tine şi mi'am zis că nu mai pot şi nu mai vreau şi că "niciunde nu e mai bine ca acasă"
    şi m'am întors, după alegeri, după alegerea lui Băsescu, ferm convins că "acum e momentul", că lucrurile "acolo se întâmplă" şi nu pot lipsi.

    zi de zi mi se întâmplă argumente pro dat cu pumnii în propriu'mi cap!

    aşa că, ascultă'mă, nici măcar în vacanţă nu m'aş mai întoarce, dacă angajatorul meu german ar accepta să mă ierte că, atunci, din motive personale, am dorit întreruperea contractului şi întoarcerea mea în România;

    vreu îndărăt blestemata aia birocraţie germană şi tâmpirea (vezi aici şi/sau aici accelerată a unei naţiuni care mărşeluia cândva falnic prin Europa (şi nu mă refer la panzere ci la spiritualitatea germană); plătesc bine, sunt generos - dau la schimb cele ce mi se întâmplă zilnic în România, în Bucureşti; şi, să ştii, nu's puţine!

    RăspundețiȘtergere
  16. @cristian: parca esti teo trandafir

    RăspundețiȘtergere
  17. asta'i de bine sau de rau?
    si o sa slabesc si eu?

    RăspundețiȘtergere
  18. e de rau si aici e de discutat
    sa inteleg ca esti gras?
    iar teo tot asteapta iertarea, ceea ce a ingrasat-o si mai mult...parerea mea! asa ca ai grija!

    RăspundețiȘtergere