11.1.08

High above (off) topic

"We knocked the bastard off."
Au fost cuvintele lui Edmund Hillary, primele rostite atunci când a dat de veste lumii că el şi fantasticul anonim Tensing Norgay au reuşit să se cocaţe pe Chomolungma. Şi Zeiţa Mamă a Lumii, spune legenda, s-a îndrăgostit de acel muritor care a îndrăznit şi a reuşit. L-a trimis îndărăt, la poalele muntelui, să facă bine tibetanilor şi nepalezilor năpstuiţi şi să spuie lumii că acolo, sus, pe Everest, e Acoperişul Lumii. După care, i-a promis, o să-l ia înapoi. S-a ţinut de promisiune azi noapte.
Sprâncenatul dixit: o fi ultimul mare om cu onoare şi pasiuni din epoca victoriană?
Restul e istorie şi a fost scrisă. Şi se va mai scrie.
Acestea le 'am inventat şi le susţin în numele tuturor sufocaţilor de marele oraş , în numele tuturor celor care urcă muntele, în numele celor ce au curaj să doarmă în sac de dormit sau în hamac sau pe saltea sau, de-a dreptul, pe pământ, sub cerul liber, în numele tuturor celor cărora li s'a luat de societatea în care trăim, de corporatişti şi stângişti, de conservatori (nu tu, bă, Voiculescule) şi sindicalişti, în numele tuturor celor care au curajul, în numele tuturor celor ce n'au renunţat.
5 comentarii:

  1. faza e ca dimineata am auzit, chior de somn fiind, "...Hillary a incetat din viata" si ghiciti la care Hillary mi-a zburat gandul...

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca te gandesti numai la femei..;)

    RăspundețiȘtergere
  3. repede, te-ai si gandit la popo! chior de somn fiind, la o cafea fierbinte, de ex...da'sa fie gata facuta

    RăspundețiȘtergere