2.12.07

1 decembrie teve

Multumesc pe aceasta cale televiziunii publice pentru serviciul la fileu pe care subordonatii tovarasului Alexandru Sassu l-au facut unei anumite parti a PSD (voluntar sau nu, nici nu mai conteaza) atunci cand, spre finalul paradei de la Arcul de Triumf (gata? inseamna ca de luni se circula iarasi normal? Domane, de ce oi fi scris paranteza asta? cand se circula normal in Bucuresti? si ce mai e normal, oare?), au comutat peste acea bucata de tribuna oficiala (a propos, domnule Basescu, va sedea mi-nu-nat langa mult prea simpaticul nostru fost intermiar Vacaroiu) in care, amintindu-si de pubertate si de telenovela istorica romaneasca Razboiul de Independenta (cei de varsta mea sigur nu au uitat serialul din 1977, despre 1877), Prostanacul a dovedit ca nu degeaba i se spune astfel si a fluierat (pardon, fredonat fluierand) - bagandu-si Geoana cat mai adanc in ea de tribuna oficiala si de protocol si de rang de presedinte al principalului partid parlamentar, fie el si in opozitie - una din cele mai celebre cantari ostasesti din coloana sonora a acelui film, pe care fanfara reprezentativa a armatei membre a Pactului Nord-Atlantic tocmai ce o intona. Drum bun, drum bun, drum bun, drum bun, drum bun dragi osteni...

Pentru aceasta performanta le iert gafa din jurnalul de seara cand, pe la 19:09, au tinut transmisiunea in direct minute bune fara ca bradul lui Videanu sa se lumineze si au schimbat din regie pe un alt subiect la 19:13, adica fix cu doua secunde inainte ca in transmisiunea paralela de pe Realitatea sa inceapa show-ul propriu-zis. Ma rog, impaunat, show-ul, si pe TVR, si pe RTV, de comentarii cu zeci de epitete, care mai de care mai pasoptiste ca fond...

(la ora asta, 2:31, tocmai se transmite in reluare jurnalul si ma pot bucura din nou de deliciile mandriei de a fi roman si mai descopar ca dupa ce Mihaita, moderatorul, a vorbit vreo 45 de secunde, au revenit cu imagini din Piata Unirii)

Am inteles ca ar fi sau nu cel mai inalt brad din Europa; c-ar mai fi la Porto unul mai inalt dar mai scund cu un metru. Ca, de fapt, asta nu e brad de-adevaratelea, dar ca avem, anul acesta, cel mai mare brad si ca asta e dovada clara ca suntem in Europa. Am vazut o Piata a Unirii plina (arata chiar impresionanta, multimea aia; nu stiu cati or fi fost dar, ochiometric, ma hazardez sa pun un pronostic: vreo 200.000); am mai vazut si o coada de faruri, intinzandu-se de la Coltea pana in Romana (sensul celalalt era gol-golut!). O coada care statea, asa cum nu imi amintesc sa fi vazut vreodata stand cozile pe Magheru - iar pe Magheru chiar se sta!

Si am mai auzit-o pe Otilia de la Realitatea spunand ca sunt multi oameni, nu stie cat de multi dar stie ca toti privesc inmarmuriti la jocul de lumini. Iar Otilia de la Realitatea i-a transferat legatura lui Mihai de la Realitatea - care, insa, a avut cateva secunde pana a reusit sa percuteze. Probabil ca si el, Mihai de la Realitatea, a fost unul dintre cei toti ramasi inmarmuriti.

Si tot 1 decembrie teve: Antena 1 a dat filme istorice (seara l-am prins, la Antena 2, pe Tutu Condurateanu crapand de admiratie - probabil ca astazi, la Etno, o sa intrebe vreun medic daca o sa ramana cu sechele; nu, categoric, n-o sa ramana, a ramas deja! - intr-un dialog cu megadisidentul revolutionar Sergiu Nicolaescu, acest Mihai Viteazu al regiei, acest Miclovan al scenariului, acest...); si cum mergea televizorul meu, spre amiaza, ca televizorul, tocmai pe Antena 1 in vreme ce rasfoiam un jurnal-cronica a primilor ani ai secolului trecut scris de Bacalbasa, numai ce-l aud din teveu pe un pui de dac intrebandu-si bunicul: Dar de ce ii spune Dracul? Ridic privirea si ce-mi vad ochii? Film artistic despre Vlad Tepes. Ia, imi zic, sa vedem, cum conspirau negustorii sasi de la Brasov impotriva onestilor targoveti targovisteni? Ca, vorba aia, azi e ziua in care inima mea de etnic german trebuie sa arda alaturi de cea a aproape prusacului Ferdinand Intregitorul... Si ma uit eu fix vreo trei minute pana cand, pe un soare orbitor (vreo 11 sau 12 ceasuri va fi tot fost), fara vant, cu vreo sapte-opt grade peste zero (dati onor generalului Celsius ca ne-a ridicat in grad Ziua Nationala), numai ce imi cade curentul. Am verificat - nu era de la panoul meu. Asa ca vin si va zic: Traiasca-va Romania!

PS: Mai Emile, mai Spranceantule, voi sunteti chiar niste chitibusari , niste pur si simplu rau intentionati! V-ati uitat numai la senile si microfisuri... Voi chiar n-ati vazut ce blonde spectaculoase i-au plantat in portierele utilitarelor SRI si SPP Marelui Amator De Blonde De La Cotroceni?

Un comentariu:

  1. Ba da, am vazut blodele atarnate de portiere, dar, crede-ma, nu erau spectaculoase...

    RăspundețiȘtergere