20.11.07

Şansa micului Sebastian

A fost senzaţional ce a reuşit să facă o mână de oameni în cazul Canada. Nu a fost o operaţiune de înlăturare a Armaghedonului, a fost, totuşi, un exerciţiu anonim de solidaritate. Care nu a rămas fără nici un fel de rezultat.


A urmat, apoi, încă un exerciţiu de solidaritate, fiecare după cum a ştiut să o facă, unii sensibilizându-şi apropiaţii, alţii sărind efectiv în ajutor - ceva mai puţin anonim. Dar asta n-are nici o relevanţă! Gestul şi, mai ales, rezultatele contează.

Această ştire cutremură astăzi buletinele de ştiri. Mai puţin conştiinţele de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi din Ministerul Sănătăţii. Mârşăvia mare este că domnii şi doamnele - unii dintre ei părinţi! - de la cele două instituţii tac şi se prefac a nu auzi că acel copil are nevoie de o intervenţie medicală în Germania, intervenţie ce costă 50.000 de euro. Or părinţii lui Sebastian nu au acei 50.000 de euro. Oare câte secţii de votare inutil deschise, fie şi numai că prea puţini le vor trece pragul, ar echivala cu efortul statului de a se supune propriilor legi? Dacă îi cunoaşte cineva pe cei doi părinţi, să le dea acest link sau, pur şi simplu, să le printeze formularul E 112. Bunul nostru prieten, ministrul Nicolăescu, îşi permite să mintă, relansând pentru publicitate electorală un program aflat deja în derulare de mai multe luni... Poate se conformează în faţa legislaţiei europene: If you are covered by a legal social security scheme in a member State of the European Economic Area or Switzerland, you may be entitled to have the costs met for treatment abroad. It does not matter what nationality you have, provided you are legally resident in one of these countries. This is the form where your health insurance institution certifies that it will cover the cost of the treatment you want to get abroad.

5 comentarii:

  1. stai linistit, tata: dupa publicarea topurilor andresancai, nimic numai cutremura buletinele de stiri

    RăspundețiȘtergere
  2. Ziarul Adevarul:Potrivit lui Vladimir Beliş, „sesizarea este nouă, din septembrie. Noi analizăm acum cazuri din luna iunie"...prin februarie, martie isi vor spune parerea...se va lasa cu ceva penalizari usoare, ca de obicei...numai in locul celor 2 parinti sa nu fii

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am obosit. Nu putem sa facem o fundatie, ceva? Dau aia 2%, pe cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi, eu nu inteleg de ce te mai miri. Ministrul Sanatatii (oricare ar /va fi)nu este interesat sa traiasca oamenii, ci doar de numarul banilor din buzunarul lui ( ca de altfel si toti ceilalti politicieni).

    Ada, excelenta idee.
    Numa' vedeti ce faceti cu birocratia sufocanta.....

    RăspundețiȘtergere
  5. L'aţi auzit ieri pe Nicolăescu. N'am alte comentarii!

    RăspundețiȘtergere